Galaxy S22 cu o baterie fabricată de ATL, furnizorul pentru Note 7

442
Galaxy S22 cu o baterie fabricata de ATL furnizorul pentru Note 7
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung și-a reînnoit parteneriatul cu ATL, compania care a furnizat bateriile cu probleme pentru Galaxy Note 7. Producătorul din China ar fi în special responsabil cu furnizarea de baterii pentru modelul mai mic, Galaxy S22. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că smartphone-ul va avea aceeași soartă ca strămoșul său Note 7.

Amintirile cu episodul neplăcut al modelului Galaxy Note 7 probabil încă dăinuie în compania Samsung. Destul de recent un telefon Samsung a luat foc într-un avion, ducând la aterizarea de urgență a acestuia. În această săptămână, un Samsung Galaxy Z Fold 3 scăpat de pe bicicletă s-a aprins brusc și a luat foc, ambele cazuri trezind amintiri neplăcute fanilor Samsung. Dar, după problemele avute de Note 7 acestea au fost cazuri izolate.

ATL va furniza baterii pentru modelul Galaxy S22

Acum, potrivit colegilor noștri de la site-ul francez PhonAndroid, se pare că Samsung a reintrodus Amperex Technology Limited (ATL), printre furnizorii săi de baterii. Compania din China va fi însărcinată cu furnizarea bateriilor pentru Galaxy S22. Acest lucru poate părea cel puțin îngrijorător pentru multe persoane. De fapt, nu este.

Pentru început, este puțin probabil ca Samsung să aibă încredere oarbă în ATL după dezastrul cu Galaxy Note 7. Samsung nu își poate permite un alt scandal de această magnitudine cu modelele emblematice la șase ani după problemele avute. Nu se uită ușor acest lucru! Dimpotrivă, este un pariu sigur că ATL și-a revizuit scrupulos măsurile de siguranță a bateriei și a reușit să îndeplinească toate condițiile impuse de Samsung.

Amperex Technology Limited (ATL), este un producător chinez de baterii fondat în 1999. Are sediul în Hohg-Kong și unități de producție în China. Produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, drone, smartwatch-uri, roboți, etc.

Acest lucru este valabil și pentru celelalte modele ale companiei sud-coreene. De fapt și acum mai multe modele Galaxy A și Galaxy M sunt deja echipate cu baterii produse de ATL. Pentru moment, nu au existat probleme și motive de regretat din partea Samsung. În plus, chiar și modelul Samsung Galaxy S21 este alimentat de bateria producătorului chinez.

Prin urmare, viitorii proprietari ai Galaxy S22 pot, teoretic, să doarmă liniștiți în această privință. Dar, pe de altă parte, vor avea de-a face cu o baterie mai mică decât cea a predecesorului său. Galaxy S22 va avea o capacitate a bateriei de 3.700mAh față de 4.000mAh pentru Galaxy S21. Sigur vor compensa acest lucru, procesorul și software-ul viitoarei serii emblematice.