Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

386
Seria Galaxy S22 fara camera sub afisaj
Sursa Foto: Hayato Huseman / Android Central

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va fi lansată în ianuarie 2022, chiar dacă au fost zvonuri că va ajunge în acest an. Ultimele noutăți le avem de la Universul de Ghiață, alias Ice Universe. Acesta confirmă că nu vom primi o camera in-display, ci gaura clasică ca pe toate modelele din seria Galaxy S21.

Pe de altă parte, având în vedere performanța selfie de pe Galaxy Z Fold 3, era de imaginat că aceasta nu va debuta pe seria emblematică Galaxy S22. În cazul Fold-ului, de fapt, alegerea de a sacrifica performanța camerei frontale interne în favoarea unui afișaj fără găuri este de înțeles. Pe Samsung Galaxy Z Fold 3 există o soluție alternativă pentru a face selfie-uri. Este vorba despre camera frontală externă, datorită utilizării ecranului extern ca suport pentru autoportrete.

Seria Galaxy S22 cu ecran Infinity-O și fără cameră în-display

Deci, se pare că seria Galaxy S22 va fi similară cu actuala serie Samsung Galaxy S21, cel puțin în privința camerei selfie. Samsung nu intenționează să facă modificări majore de design cel puțin în privința camerei frontale, va fi același display Infinity-O. Da, orificiul în care va fi camera foto cel mai probabil va fi mai mic și camera mai performantă.

Samsung a inclus o cameră sub-display în Galaxy Z Fold 3. Este o implementare destul de interesantă, dar camera este puțin vizibilă, față de camera aflată pe modelul ZTE pe Axon 30 5G, de exemplu. Mai mult, camera Samsung are pixeli mai puțini și fotografiile selfie nu sunt la nivelul la care ne-a obișnuit Samsung.

ZTE – Zhongxing Telecommunication Equipment. Este o companie care produce echipamente de telecomunicații din China, fondată în 1985. Este o firmă „de stat cu funcționare privată”. Alături de Huawei și ZTE a fost supusă sancțiunilor SUA.

Samsung a realizat probabil că are nevoie de mai mult timp pentru a implementa corect această caracteristică și nu a vrut să se încurce cu noua estetica in-display și, mai ales să strice performanțele camerei selfie de pe seria Galaxy S22. Camera sub ecran de pe Z Fold 3 nu oferă tocmai cea mai bună calitate a imaginii. Conform HDBlog, ecranul fără găuri pe seriile emblematice Samsung va trebui să aștepte puțin mai mult.

Cel puțin în acest moment nu mulți oameni se vor plânge că Galaxy S22 nu are o astfel de cameră. Samsung ar putea rezolva lucrurile până când va lansa seria Galaxy S23 în anul 2023.

Acum seria Galaxy S22 se așteaptă să fie lansată în ianuarie, așa cum am menționat deja. Mai multe informații au spus că producția în serie va începe în noiembrie, ceea ce înseamnă că lansarea este planificată în ianuarie.