Galaxy S22 primește un procesor Snapdragon în Coreea nu Exynos 2200

388
Galaxy S22 primeste un procesor Snapdragon in Coreea nu Exynos 2200
Sursa Foto: letsgodigital.org

Săptămâna trecută, fostul angajat al Samsung din Coreea de Sud, Super Roader, a anunțat că toate modelele Galaxy S22 vor fi alimentate de un procesor Snapdragon. Vestea a fost incredibilă. În cele din urmă, au existat zvonuri de câteva luni că Samsung va folosi Exynos 2200 cu GPU AMD pentru seria Galaxy S22, așteptată la începutul lui 2022. Acum aceeași sursa confirmă că Samsung va folosi Exynos 2200 pe mult mai puține dispozitive Samsung Galaxy S22 decât era planificat inițial.

În urma agitației provocată de această știre, conform LetsGoDigital, Super Roader a răspuns că este o decizie recentă a Samsung. Pentru a proteja sursa, nu a fost posibilă publicarea numelui. Cu toate acestea, dovezile încep să se adune. Au fost descoperite trei numere noi de model pentru dispozitivele Galaxy S22 – destinate pieței asiatice și africane. Mai mult, știrea lansată de Super Roader a fost confirmată de portalul de știri sud-coreean Naver. Site-ul web de obicei bine informat scrie că a verificat informațiile din mai multe surse și a ajuns la aceeași concluzie.

Samsung va lansa mai puține modele cu Exynos 2200

Deși Samsung lucrează la modelele Galaxy S22 cu firmware Exynos 2200, aceste smartphone-uri sunt în prezent în curs de trecere rapidă la Snapdragon 898. Este o decizie foarte neobișnuită a companiei Samsung de a face acest lucru în această etapă. În cele din urmă, lansarea este deja planificată de mai mult timp. De altfel, informația se referă la toate cele trei modele așteptate; Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ și S22 Ultra.

Mai mult, Naver scrie că Samsung va furniza câteva dispozitive Galaxy S22 în Europa cu procesorul Exynos 2200. Acestea sunt contracte speciale cu Europa. Detalii despre acest lucru nu sunt dezvăluite de site-ul sud-coreean. Probabil că este vorba despre acorduri cu anumiți furnizori. Site-ul web sud-coreean Naver nu detaliază nici motivul acestei decizii neobișnuite. Cu toate acestea, Super Roader este convins că acest lucru se datorează problemelor din industria cipurilor. În plus, noua colaborare cu AMD este, de asemenea, mai dificilă decât se credea anterior.

Naver este un site web sud-coreean fondat în 1999, primul motor de căutare coreean. Sediul Naver este cunoscut sub numele de Fabrica Verde, are 27 etaje terane și 7 etaje subterane. Naver are birouri în Japonia, SUA, China, Vietnam, Taiwan și Thailanda.

Nu este prima dată când Super Roader a lansat informații despre seria S22. Fostul angajat sud-coreean Samsung a reușit să afle și designul lui Samsung Galaxy S22 Ultra. Designul camerelor spate tip stropi de apă – Drop Water, a fost confirmat apoi de mai multe surse, inclusiv prin fotografii.

Rămâne neclar în ce alte smartphone-uri va fi folosit Exynos 2200. Este posibil ca acest procesor să fie folosit mai târziu în cursul anului 2022 pentru dispozitivele pliabile gen Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4.

SURSĂLetsGoDigital