Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

642
Galaxy S22 cu Exynos mai bun decat modelul cu Snapdragon pe Geekbench
Sursa Foto: prin universmartphone.com

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung Galaxy S22+ a fost testat pe Geekbench, dar cu procesorul Exynos 2200. Dacă atunci S22+ cu Exynos 2200 a fost mai bun, acum Galaxy S22 cu Snapdragon 895 a fost și mai slab decât S22+ cu Exynos ca performanțe.

Varianta de bază Galaxy S22 a fost văzută pe Geekbench cu procesorul Snapdragon 895 și 8GB de memorie RAM. Cip-setul are un nucleu CPU de 3,0 GHz; trei nuclee de 2,5 GHz; și patru nuclee eficiente din punct de vedere energetic tactate la 1,79 GHz. Și, bineînțeles, dispozitivul rulează Android 12, sistem de operare ce va fi pe seria Galaxy S22 la începutul anului viitor.

Galaxy S22 cu Exynos 2200 mult mai bun decât cu Snapdragon

Sigur că sunt câteva posibile explicații pentru rezultatele de referință abisale dintre cele două procesoare. Galaxy S22 echipat cu chipset-ul Snapdragon 895 a funcționat îngrozitor în acest test pe Geekbench. A înregistrat mult mai puțin decât modelul Exynos 2200 – cu mai mult de jumătate – atât în ​​testele single, cât și în cele multi-core. Dar, conform Universmartphone, ar putea exista câteva explicații pentru acest lucru.

Prima este că poate fi un test falsificat, iar dispozitivul care a fost comparat nu este de fapt Galaxy S22 cu chipset-ul Snapdragon 895. Au mai fost astfel de cazuri, așa că deocamdată avem o reținere. Se spune că Snapdragon 895 ar fi fabricat de Samsung cu procesul 4nm și va fi lansat mai târziu în acest an.

Procesorul este o componentă care controlează tot ce se întâmplă în telefon. Poate fi comparat cu creierul corpului uman. Fiecare comandă pe care o efectuați merge la procesor și este convertită în modificări vizuale pe ecran într-o fracțiune de secundă.

Alte explicații fezabile ar fi că Galaxy S22 și Snapdragon 895 este mai puțin optimizat decât modelul cu Exynos 2200. Sau poate că dispozitivul ar fi putut fi comparat în moduri de economisire extremă a bateriei, cu cele două procesoare. Prin urmare, aceste rezultate timpurii ale testului nu ar reflecta nivelurile reale de performanță ale telefonului la lansare. În plus, nici modelul Exynos 2200 nu realizat un scor foarte mare, probabil din aceleași motive.

Samsung cel mai probabil va lansa seria Galaxy S22 în ianuarie, la fel ca seria Galaxy S21. Seria va fi compusă din Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Sigur până atunci ambele procesoare vor mai fi testate și optimizate în continuare. Vă vom ține la curent cu evoluțiile viitoare în privința noi serii Samsung.