Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

751
Samsung Galaxy S22 va avea o camera foto de 50MP
Sursa Foto: letsgodigital.org

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la sfârșitul acestui an, Galaxy S21 FE. Aproape toate detaliile acestui dispozitiv sunt cunoscute, doar că îl așteptăm cam de mult. Acum seria Samsung Galaxy S22 este următoarea în grafic. Din nou, sunt așteptate trei modele, pe lângă un model de bază, există un Samsung Galaxy S22+ și un Galaxy S22 Ultra în conductă. Aici ne limităm la viitorul model „Plus”, care va avea multe asemănări cu modelul de bază în privința specificațiilor.

Un nou Galaxy Note nu este de așteptat anul acesta. În schimb, Samsung a lansat smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Seria S22 va fi următoarea serie de smartphone-uri de ultimă generație pe care Samsung o va anunța. Probabil că va exista aceeași dată de lansare în ianuarie.

Samsung Galaxy S22+ cu un nou modul triple-camera

Samsung pare să facă mai multe inovații în noua serie Galaxy S din 2022. Pe baza informațiilor de până în prezent, designerul grafic Technizo Concept, în colaborare cu LetsGoDigital, a proiectat o serie fotografii pentru Samsung Galaxy S22+, pentru o primă impresie despre posibilul nou design.

Între timp, au existat mai multe zvonuri despre sistemul de camere de pe Samsung Galaxy S22+. Cu toate acestea, rămâne neclar cum va fi proiectat designul modulului și ce camere vor fi acolo. Cu seria S21, Samsung a ales să extindă insula camerei în lateral și în partea superioară a dispozitivului. Renderele proiectate de Technizo Concept sunt inspirate de S21+. Camerele au fost proiectate ceva mai mari de data aceasta, iar configurația a fost, de asemenea, modificată.

Conceptul de teleobiectiv a fost descris pentru prima dată de Johannes Kepler în Dioptrice din 1611. Istoria fotografiei îi atribuie lui Thomas Rudolphus Dallmeyer invenția teleobiectivului foto în anul 1891.

Se așteaptă ca o nouă cameră principală și un nou teleobiectiv să apară pe noul Galaxy S21+. Camera wide de 12MP va fi înlocuită cel mai probabil cu Samsung ISOCELL GN5. Acesta este un senzor de cameră de 50MP cu focalizare automată ultrarapidă.

Camera cu unghi ultra-wide de 12MP va fi cel mai probabil menținută. În plus, se așteaptă ca Samsung să echipeze pe S22 și S22+ cu o nouă cameră cu teleobiectiv. Este probabil aceeași cameră cu zoom optic de 3x care poate fi găsită acum în Samsung Galaxy S21 Ultra, are 10MP. Deși această cameră are o rezoluție mai mică decât camera cu zoom de 64MP utilizată în Galaxy S21+, acest obiectiv va oferi capacități de zoom îmbunătățite.

Olympus neagă zvonurile despre colaborarea cu Samsung

La începutul acestui an, se specula că Samsung ar fi încheiat un parteneriat cu japonezii de la Olympus. Era vorba că rezultatele aceste colaborări le vom vedea în seria Galaxy S22. Povestea a sunat credibil, în parte pentru că mai mulți producători de smartphone-uri au parteneriate cu branduri de camere de top.

Între timp, colegii noștri de la LetsGoDigital au contactat Olympus / OM Digital Solutions GmbH. Producătorul japonez de camere ne-a spus că nu există nicio colaborare între Olympus și Samsung. Este neclar dacă au existat discuții despre o posibilă colaborare în trecut. În orice caz, sistemul de camere din seria Samsung S22 nu va fi proiectat în colaborare cu Olympus. Este posibil să se fi produs confuzia deoarece cipul Exynos 2200 de la Samsung este proiectat sub numele de cod „Olympus”.

Afișaj și design la Samsung Galaxy S22+

În privința ecranului modelele „Plus” din seria Galaxy S sunt în mod tradițional echipate cu un afișaj mai mare decât modelul de bază. Atât S20+, cât și S21+ au fost echipate cu un ecran Dynamic AMOLED de 6,7 inch (17,02 cm). Rezoluția afișajului a fost redusă anul acesta, de la rezoluția QHD+ la rezoluția Full HD+, la cele două modele.

Probabil și Galaxy S22+ va avea un ecran Full HD Dynamic AMOLED cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz. Există încă o anumită incertitudine cu privire la dimensiune. Conform unor zvonuri, diferența de dimensiune a afișajului între modelul de bază și modelul „Plus” va fi mai mică. Modelul de bază poate fi echipat cu un ecran de 6,06 inch (15,39 cm). Se pare că Samsung Galaxy Galaxy S22+ va fi echipat cu un ecran de 6,55 inch (16,64 cm).

În ceea ce privește materialele alese, S21 are un capac posterior din glasstic, în timp ce modelul „Plus” unul din sticlă. Glasstic este un plastic care arată ca sticla, este mai ieftin de produs, dar foarte rezistent. În plus, este mai puțin sensibil la amprente. În anul care vine, Samsung pare să continue acest lucru, oferind nu numai modelului de bază, ci și lui Galaxy S22+ o carcasă spate din glasstic. Avantajul posibil este că prețul de vânzare va fi mai mic.

Fără cameră selfie in-display pe Galaxy S22, dar un procesor mai puternic

Galaxy Z Fold 3 lansat luna trecută este primul smartphone Samsung cu cameră sub-afișaj. Aceasta are un senzor de 4MP, inferior din punct de vedere al calității imaginii camerelor selfie cu care ne-am obișnuit cu smartphone-urile Samsung în ultimii ani.

Din fericire, Z Fold 3 are o cameră suplimentară pentru selfie și nu trebuie neapărat să folosiți camera in-display pentru selfie-uri. Între timp, această nouă tehnologie a camerei va fi dezvoltată în continuare. Cu toate acestea, calitatea dezamăgitoare a imaginii pare să fie un motiv pentru Samsung să se abțină de la plasarea unei camerei selfie sub ecran cu seria Galaxy S22. În schimb, un afișaj Infinity-O va fi cel mai probabil folosit din nou, cu o cameră de 10MP. Cel mai probabil camera frontală de 40MP va fi din nou rezervată exclusiv modelului Ultra.

În fiecare an, Samsung folosește două procesoare diferite pentru modelele sale din seria S, în funcție de regiune. Probabil seria Samsung Galaxy S22 va veni cu Snapdragon 895/898 și Samsung Exynos 2200. Se așteaptă mult de la cipul Exynos, deoarece Samsung va utiliza pentru prima dată un GPU AMD cu tehnologie RDNA2.

Potrivit celor mai recente informații, Samsung va folosi Exynos 2200 în mai puține dispozitive decât a fost planificat inițial. Criza globală a cipurilor ar fi motivul pentru aceasta. Cu toate acestea, modelele europene par a fi echipate cu Exynos 2200. În multe alte piețe, inclusiv în SUA, va fi utilizat omologul Qualcomm.

Samsung Galaxy S22+ cu Android 12 și următoarea iterație One UI

Săptămâna trecută, Samsung a oferit o primă pre-vizualizare a noii interfețe de utilizare One UI 4.0 bazată pe Android 12. Seria Galaxy S22 vor fi primele modele care vor rula pe Android 12 din cutie, în combinație cu One UI 4. Interfața se caracterizează prin numeroase noi opțiuni de personalizare.

Widgeturile primesc, de asemenea, un design nou și se adaugă o serie de emoji noi. În cele din urmă, a fost acordată atenție și caracteristicilor de confidențialitate și securitate. De exemplu, ar trebui să fie mai ușor să vedeți și să determinați ce aplicații au acces la cameră și / sau microfon.

Conform politicii actuale de actualizare Samsung, telefoanele de ultimă generație primesc 3 ani de actualizări ale sistemului de operare și 4 ani de actualizări de securitate. Asta înseamnă că utilizatorii de Samsung Galaxy S22+ se pot aștepta la o actualizare la Android 13, 14 și, în cele din urmă, la Android 15 în 2024 sau cum se va numi atunci.

De asemenea, presupunem că S22+ va fi, de asemenea, echipat cu tehnologia Ultra Wide Band (UWB). Acest lucru face posibilă determinarea exactă a poziției, astfel încât să puteți utiliza smartphone-ul pe post de cheie digitală pentru mașină, de exemplu. Deși S21 nu are tehnologie UWB, S21+ are deja această caracteristică. Astfel, acest smartphone este compatibil și cu tracker-ul Galaxy SmartTag+.

Modelul „Plus” are o baterie mai mică

Capacitatea bateriei este unul dintre avantajele majore ale modelului Galaxy S21+ în comparație cu fratele său mai ieftin și mai mic. Bateria încorporată de 4.800mAh oferă o durată de viață semnificativ mai mare decât bateria de 4.000mAh aflată în Galaxy S21.

Din păcate, Samsung pare să vrea să pună o baterie mai mică în S22+ anul viitor. Documentele de certificare au arătat că Samsung Galaxy S22+ va fi echipat cu o baterie de 4.500mAh – așa cum are Galaxy S20+ sau Galaxy A52 5G, printre altele.

Acest lucru poate însemna mai multe lucruri. Dacă Samsung într-adevăr decide să utilizeze un ecran de 6,55 inch acesta va necesita mai puțină energie. În plus, este foarte posibil ca noul cip în combinație AI să asigure un consum optimizat de energie, ceea ce va crește durata de viață a bateriei.

Există încă unele incertitudini cu privire la opțiunile de încărcare rapidă. Seria Galaxy S21 acceptă încărcarea cu fir de 25W și wireless 15W. De la începutul acestui an, au existat mai multe indicii că Samsung are un încărcător de 65W în lucru. Mulți speră și se așteaptă ca acesta să fie pentru seria Galaxy S22.

Cu toate acestea, se pare că este încă prea devreme pentru asta. Ice Universe a anunțat că seria Galaxy S22 nu va suporta încărcare rapidă de 65W. Potrivit lui Ice, modelul de bază va oferi din nou suport de 25W. Încărcarea va fi mai rapidă cu Galaxy S22+ și S22 Ultra, probabil compatibile cu un încărcător de 45W.

De la lansarea seriei Galaxy S21, Samsung nu include un încărcător sau căști în cutia de vânzare. Din păcate, nici cu seria S22 nu pare să fie cazul.

Lansare în ianuarie 2022 la un preț momentan necunoscut

Samsung intenționează să înceapă producția în serie a seriei Galaxy S22 în noiembrie. Asta înseamnă că o lansare în ianuarie 2022 este foarte probabilă. Spre deosebire de anii precedenți, gama S21 a fost introdusă în ianuarie.

Probabil, S22 va fi anunțat la mijlocul lunii ianuarie și apoi va fi pus în vânzare la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie. Samsung va găzdui, fără îndoială, un alt eveniment Galaxy Unpacked pentru a lansa noile modele.

Samsung a redus prețurile dispozitivelor din seria Galaxy S21 în acest an. Prețurile de pornire au fost de 850 de euro pentru modelul Samsung Galaxy S21 (8GB / 128GB); 1.050 de euro pentru Galaxy S21+ (12GB / 128GB); și 1.250€ pentru Samsung Galaxy S21 Ultra (12GB / 128GB).

Dacă Samsung pune pe modelul „Plus” un posterior din glasstic și, eventual, un afișaj puțin mai mic, probabil ca prețul să nu fie mai mare decât anul acesta. Mai multe detalii despre noua serie Galaxy S22 vor fi dezvăluite fără îndoială în lunile următoare.

SURSĂLetsGoDigital