Samsung Galaxy S22 FE poate avea un procesor MediaTek

344
Samsung Galaxy S22 FE poate avea un procesor MediaTek
Sursa Foto: via businesskorea.co.kr

Se așteaptă ca Samsung Electronics să folosească procesorul de aplicații mobile (AP) al MediaTek în gama sa de smartphone-uri premium. Din primele informații este vorba despre Samsung Galaxy S22 FE și unele modele din seria Galaxy S23. Compania a folosit până acum procesoare produse de MediaTek pentru seria Galaxy A. Aceasta înseamnă că procesoarele Samsung Exynos, produse de Samsung Foundry ar putea pierde teren pe piața globală.

Samsung ia în considerare instalarea de procesoare MediaTek în Samsung Galaxy S22 FE și Galaxy S23. Primul telefon va fi lansat în a doua jumătate a anului 2022, în timp ce Galaxy S23 la începutul anului viitor. Conform BusinessKorea, se așteaptă ca Samsung să folosească procesoare MediaTek pentru aproximativ jumătate din smartphone-urile Galaxy S22 FE și Galaxy S23 care vor fi vândute în Asia. Pare un zvon ciudat pentru a fi crezut, mai ales că Samsung are propriile procesoare și colaborează momentan cu Qualcomm pentru telefoanele emblematice.

Posibil un procesor MediaTek pe Samsung Galaxy S22 FE

Samsung a folosit procesoare Qualcomm și Exynos pentru gama sa de smartphone-uri premium. Pentru smartphone-urile medii până la low-end, procesoarele MediaTek au fost parțial folosite pentru a reduce prețurile. Zvonuri despre un procesor MediaTek Dimensity 9000 pe Galaxy S22 FE au mai fost. Chiar dacă informația vine din țara de origine Samsung și de la o sursă serioasă, BusinessKorea, credem că Samsung Galaxy S22 FE va beneficia mai degrabă de procesor MediaTek, decât un model emblematic, fie el și cel mai mic din serie.

MediaTek s-a remarcat pe piața AP pentru telefoanele inteligente cu prețuri medii și mici, sub 400$. În 2021, 95% din totalul livrărilor de procesoare MediaTek au fost pentru smartphone-uri cu prețuri medii și mici. Cu toate acestea, noua generație de procesoare premium Dimensity 9000, lansată la începutul anului 2022, a primit recenzii favorabile pe piață

Cota MediaTek pe piața globală a procesoarelor mobile a fost de 26,3% în 2021. A fost a doua după Qualcomm, cu o cotă de 37,7%, potrivit Strategy Analytics. Apple și Samsung le-au urmat pe cele două cu 26,0 la sută și, respectiv, 6,6%.

MediaTek a elaborat un plan pentru a-și crește cota de piață în SUA, Coreea și Europa, dincolo de piața chineză. Compania a fost nr. 1 în China în ultimii cinci ani, dar pe celelalte piețe are o cotă de ~10%. Din acest motiv, MediaTek face eforturi pentru a livra procesoare și pentru Samsung. Producătorul taiwanez știe foarte bine că Samsung este numărul 1 din lume și vede aici o modalitate de a-și extinde cota de piață.