Galaxy S22 Ultra cu încărcare de 45W și noi detalii despre Exynos 2200

382
Galaxy S22 Ultra 5G cu incarcare de 45W si noi detalii despre Exynos 2200
Sursa Foto: phonearena.com

Acum, când seria Apple iPhone 13 a fost lansată oficial, în timp ce Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt mai performante și vin cu prețuri mai mici, nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ne pregătim pentru sosirea următoarelor telefoane emblematice Samsung. O nouă informație afirmă că Samsung Galaxy S22 Ultra va avea încărcare rapidă de 45W.

Acum, este posibil să puteți rezista impulsului de a cumpăra un model din seria Galaxy S21 cu preț mai mic. Modelele Galaxy S21, Galaxy S21+ și S21 Ultra au venit cu unele dintre cele mai mici prețuri afișate de modelele emblematice. Dacă rezistați acestei tentații, e bine să știți că există câteva lucruri interesante despre seria Galaxy S22. Sigur lucrurile nu sunt bătute în cuie, dar zvonurile devin de multe ori realitate.

Samsung Galaxy S22 Ultra va avea încărcare rapidă de 45W

Cele mai recente informații, via PhoneArena, se referă în mod special la modelul Galaxy S22 Ultra. Cum informațiile vin de la Ice Universe, un specialist în scurgerile despre telefoanele Samsung, suntem înclinați să avem încredere în ele. Ice Universe rareori greșește și predicțiile sale sunt în general corecte.

În 2020 Samsung Galaxy S20 Ultra, cu un ecran de 6,9 ​​inch, a venit pentru prima data  tehnologia de încărcare de 45W pe un flagship Samsung. În mod ciudat, un alt super-telefon, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, lansat în toamna aceluiași an, a venit cu o viteză de încărcare rapidă de 25 wați. Această viteză viteză maximă a rămas și pe seria Galaxy S21 și de cele mai recente pliabile ale companiei.

Flagship sau nava amiral este cea mai importantă navă a unei flote. Este prima, cea mai mare, mai rapidă și mai puternică. Termenul „flagship” este o metaforă utilizată pentru a se referi la cele mai scumpe produse ale unei companii.

Dacă Ice Universe are dreptate, Samsung va reveni la încărcarea de 45W, cel puțin pe amiralul seriei, Galaxy S22 Ultra. Această încărcare este evident un lucru bun, dar nu tocmai impresionant. La urma urmei, mai multe telefoane emblematice de astăzi sunt deja capabile să se încarce la viteze mai mari. Amintim aici telefoanele ultra high-end fabricate de Xiaomi, Oppo sau Huawei. Acestea vin cu viteze de încărcare absolut uluitoare pe piață, de fapt pe unele piețe.

Acestea fiind spuse merită menționat și faptul că Galaxy S22 Ultra cu încărcare de 45W va depăși cu ușurință noul iPhone 13 Pro Max. În același timp ne amintim că S20 Ultra nu a strălucit în departamentul de viteză de încărcare din lumea reală. Sperăm că Samsung va face o treabă mai bună cu dispozitivul său super-premium non-pliabil de anul viitor.

Noi informații despre procesorul Exynos 2200

Același leaker Ice Universe a menționat pe Twitter și câteva informații suculente despre cel mai așteptat procesor Samsung. Este vorba despre Samsung Exynos 2200, care va urma lui Exynos 2100. Viitorul Smasung Exynos va alimenta versiunilor „internaționale“ ale modelelor Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra. Cel mai important, noul Exynos 2200 va avea pentru prima data un procesor grafic AMD.

Aceasta va înlocui procesorul grafic Mali G78 MP14 cu o frecvență maximă de 854MHz bun, dar nu grozav, aflat în Exynos 2100. Deși numerele nu spun întotdeauna povestea completă în ceea ce privește viteza reală, ne putem aștepta cu siguranță la o actualizare masivă de la GPU-ului AMD Exynos 2200 cu o viteză de până la 1.250MHz.

În ceea ce privește îmbunătățirile procesorului, se pare că Samsung pregătește ceva drastic în culise. Gigantul high-tech sud-coreean va trece de la Cortex-X1 la Cortex-X2 pentru nucleul primar de mare viteză de 2,9GHz, păstrând în același timp frecvențele de 2,8 și 2,2GHz pentru clusterele triple și quad-core care se alătură fiarei Cortex-X2.

Rețineți că această configurație a nucleelor este exclusiv pe varianta Galaxy S22 Ultra și Galaxy S22+. Puțin probabil să fie și pe modelul Galaxy S22, dar nu este exclus în totalitate. Desigur și procesorul Qualcomm Snapdragon 898 este în lucru. Însă, conform mai multor zvonuri și scurgeri diferite, Exynos 2200 ar putea depăși următorul procesor emblematic Qualcomm.