Samsung Galaxy S22 Ultra este cel mai bine vândut model din seria S22

407
Samsung Galaxy S22 Ultra este cel mai bine vandut model din seria S22
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung Galaxy S22 Ultra este cel mai scump dintre cele mai recente oferte emblematice lansate de Samsung. Dar chiar și așa cumpărătorii îl aleg în continuare față de cei doi frați mai accesibili. Potrivit unui studiu de piață de la Wave7 Research, S22 Ultra a fost cel mai bine vândut smartphone Samsung la magazinele operatorilor de telefonie mobilă din SUA în februarie. Modelul Galaxy S22 a fost al doilea cel mai bine vândut, în timp ce Galaxy S22+ a fost pe trei. Raportul nu defalcă ponderea fiecărui model, din păcate.

Cu toate acestea, confirmă ceea ce ne-am așteptat și unele zvonuri anterioare. Că seria Galaxy S22 își depășește predecesorii. Potrivit AndroidHeadlines, care citează Wawe7 Research, 69% dintre reprezentanții magazinelor au spus că telefoanele din seria Galaxy S22 înregistrează o cerere mai mare decât seria Galaxy S21 anul trecut. Dacă nu ar fi lipsa de componente, care au afectat furnizarea trio-ului Galaxy S22, dispozitivele s-ar fi putut vinde în număr și mai mare. „Aprovizionarea în magazine a fost îndoielnică”, se spune în recentul studiu de piață.

Samsung Galaxy S22 Ultra își depășește frații mai ieftini în SUA

Samsung a introdus modelele Ultra ale flagship-urilor din seria Galaxy S în 2020, începând cu seria Galaxy S20. A lansat Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra și le-a urmat cu Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra în 2021. În ambii ani, modelul de bază a fost cel mai vândut. Așadar, Galaxy S22 Ultra, că își depășește frații mai ieftini, este un lucru surprinzător? Nu chiar. Ne așteptam la asta. Să explicăm.

Mai simplu spus, Galaxy S22 Ultra este practic un nou telefon Galaxy Note. Este posibil să nu poarte acest brand (marca Note în sine poate fi moartă), dar Samsung țintește cu el utilizatorii Note. Și din moment ce nu au mai existat telefoane Note din 2020, Galaxy S22 Ultra a venit la momentul potrivit pentru ca utilizatorii existenți să își actualizeze dispozitivele.

Wave7 Research este companie americană de cercetare de piață fondată în 2015. Wave7 Research oferă informații detaliate despre vânzările de smartphone-uri din SUA bazate pe surse din industrie și sondaje în magazine.

Sondajul de opinie în rândul magazinelor operatorilor mobili americani al Wave7 Research pentru vânzările de Galaxy S21 de anul trecut a sugerat această posibilitate. În timp ce modelul mai mic a fost cel mai vândut, Wave7 Research spunea că oamenii care nu au optat pentru seria Galaxy S21 au cumpărat un Galaxy Note 20 în 2020. Așadar, seria Note are o bază separată de fani. Întreruperea seriei Note în 2021 a lăsat un gol imens pe care Galaxy S22 Ultra îl umple acum.

Cererea mare pentru Galaxy S22 Ultra a determinat volumul de vânzări al seriei Galaxy S22 în ansamblu. Decizia Samsung de a integra gama Galaxy Note în gama Galaxy S pare să cântărească foarte mult.