Acasă Stiri Galaxy S22 Ultra va avea o luminozitate record a afișajului

Galaxy S22 Ultra va avea o luminozitate record a afișajului

Moara de zvonuri nu se oprește niciodată! Mai sunt câteva luni până la evenimentul Galaxy Unpacked de anul viitor și anunțul oficial al seriei Galaxy S22, dar știm aproape totul despre noile telefoane emblematice Samsung. Ca de obicei în ultimul timp cele mai multe informații sunt despre Samsung Galaxy S22 Ultra. La fel este și acum.

Ieri o nouă informație de la cunoscutul Ice Universe a apărut în jungla Twitter. De data aceasta, conform PhoneArena, este vorba despre luminozitatea maximă a ecranului de pe Galaxy S22 Ultra. Potrivit postării, „luminozitatea de vârf a modelului Galaxy S22 Ultra depășește recordul de până acum a ecranelor OLED Samsung”.

Ce înseamnă asta exact? Ei bine, dacă ne uităm la luminozitatea maximă a lui Galaxy S21 Ultra, aceasta este de 1.500 de niți. Ceea ce este destul de mult! Modelele Galaxy S21 și Galaxy S21+ au luminozitatea maximă de 1.300 de niți.

Galaxy S22 Ultra cu o luminozitate record a ecranului

Deci, Samsung Galaxy S22 Ultra ar putea merge și mai sus, și o face, dacă e să credem acest zvon. Poate că ne uităm la 1.600 de niți sau chiar mai mult decât atât. Încă nu se știe numărul exact de niți de care este capabil ecranul lui Galaxy S22 Ultra. În acest moment ecranul este testat în laborator și putem doar specula luminozitatea. Dar înainte să fim foarte entuziasmați, există și o avertizare aici.

Ce este luminozitatea maximă? Luminozitatea maximă se referă la luminozitatea nominală maximă a unui afișaj. Evident există mai multe moduri de a măsura și interpreta această valoare. Există diferite metode de măsurare „scenă reală”, „fereastră” și „fereastră susținută”, ca să amintim pe cele mai importante.

Scena reală” se explică de la sine – măsoară luminozitatea unei imagini compozite, cum ar fi o imagine sau un videoclip cu elemente dinamice în ea. Într-o astfel de imagine există elemente întunecate și luminoase. Aproape niciunul dintre producători nu folosește această metodă – produce valori mai mici decât celelalte două.

Nit sau candela / m² este o unitate de măsură a luminanței derivată din SI (International System of Units – Sistemul internațional de Unități). Nit (nt) este un nume non-SI. Termenul nit provine din cuvântul latin nitēre – a străluci.

Pentru „fereastră” luminozitatea se referă la o anumită porțiune a afișajului. De exemplu, „10% luminozitate maximă a ferestrei” se referă la luminozitatea măsurată pe 10% din suprafața afișajului. Această valoare poate fi de până la 1% și, după cum vă puteți imagina, dacă măsurați luminozitatea unui inch pătrat al afișajului dvs., veți obține o valoare mult mai mare.

Încă nu știm exact luminozitatea ecranului la S22 Ultra

Ecranele OLED ale smartphone-urilor pot emite o cantitate uriașă de lumină pe zone mici și pentru o perioadă scurtă de timp, de unde și valorile nebunești ale luminozității de vârf pe care le vedem – mii de niți. Sigur că acest ecran cu luminozitate record este în teste și a obținut această luminozitate record în condiții de laborator. Samsung Display a produs ecrane de excepție pentru flagship-urile Samsung în fiecare an. Cel mai probabil și ecranul de pe S22 Ultra va fi unul incredibil, așa cum ne-a obișnuit în ultimul timp Samsung.

Nu știm dacă ar trebui să luăm acest zvon prea în serios. Da, 1.500 de niți de luminozitate de vârf sună uimitor. Totuși diferența în lumea reală dintre un afișaj de 800 niți și unul de 1.500 ar putea să nu fie așa de evidentă. În viața reală și privit de un utilizator oarecare, un ecran LCD poate apărea mult mai clar în lumina soarelui decât unul OLED. Astfel de lucruri chiar au fost sesizate în timp de mai mulți utilizatori.

Acestea fiind spuse, Samsung produce cele mai bune display-uri OLED pentru smartphone de pe piață. Chiar și Apple cumpără ecrane de la principalul său concurent. Nu avem nicio îndoială că afișajul lui Galaxy S22 Ultra va fi unul dintre cele mai bune din domeniu. Dar luminozitatea concretă o vom afla doar când Samsung va lansa pe Galaxy S22 Ultra alături de seria Galaxy S22.

Stiri

Noi fotografii cu seria Galaxy Tab S8 și minuscula crestătură a lui S8 Ultra

Despre seria Galaxy Tab S8 încep să apară tot mai multe informații. Seria este în întârziere față de data obișnuită de lansare...

Galaxy Z Fold 3 primește actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0

Tot mai multe smartphone-uri Samsung încep să primească actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12. După ce seria Galaxy S21...

Samsung Galaxy Buds+ și Buds Pro primesc o nouă actualizare

Samsung excelează în lansarea de noi actualizări pentru smartphone-urile, tabletele, ceasurile inteligente și chiar căștile fără fir. Acum, compania sud-coreeană a lansat...

Samsung Galaxy A03 Core cu ecran de 6,5 inch și baterie de 5.000mAh lansat

Samsung a lansat ieri în India noul smartphone din seria A, Samsung Galaxy A03 Core. Galaxy A03 Core a fost anunțat de...

Actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0 lansată pentru Galaxy Z Flip 3

Au trecut doar câteva săptămâni de când a început testarea beta Samsung One UI 4.0 pe Galaxy Z Flip 3. Compania a...

Samsung Galaxy S21 FE are pagină oficială de asistență

Smartphone-ul Samsung cu mai multe amânări de lansare – Samsung Galaxy S21 FE este așteptat să devină oficial luna viitoare în timpul...

Baterii Samsung SDI pentru taxiurile electrice pe apă din San Francisco

Samsung SDI este filiala Samsung Electronics care se ocupă de baterii electrice. Compania produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, autovehicule electrice sau baterii...