Samsung Galaxy S22 Ultra are unele probleme cu afișajul

537
Samsung Galaxy S22 Ultra are unele probleme cu afisajul
Sursa Foto: winfuture.de

Noul smartphone de top Samsung Galaxy S22 Ultra, are o problemă cu afișajul. Este vorba mai degrabă de ieșirea imaginii, deoarece panoul mare Dynamic OLED în sine nu este cauza. Se presupune că motivele problemelor raportate de cumpărătorii timpurii ai telefonului se află în software.

De câteva zile au apărut mai multe sesizări de la cumpărătorii modelului Samsung Galaxy S22 Ultra. Acest model emblematic, care nu este deloc ieftin, începe de la 1.349 de euro, are diverse probleme cu ieșirea imaginii pe unele dispozitive. Potrivit cumpărătorilor afectați, pe afișajul dispozitivelor apar dungi în diferite locuri, adesea pentru o perioadă mai lungă de timp. În special apare o dungă lată și decolorată pe ecran.

Conform site-ului german WinFuture, care citează mai multe postări pe Reddit, barele sau dungile rulează de la stânga la dreapta pe ecran în aproape toate cazurile când te uiți la dispozitive în modul portret. Unde se vede exact dunga este aparent aleatoriu. Uneori apare în jumătatea superioară, alteori în jumătatea inferioară a afișajului OLED. Au fost cazuri de utilizatori care au spus că duna apare uneori și în zona din mijloc.

Probleme cu afișajul la Samsung Galaxy S22 Ultra

Potrivit rapoartelor utilizatorilor, eroarea apare în principal atunci când ieșirea grafică este utilizată mai intens, adică atunci când redați videoclipuri sau jucați jocuri. Toate sesizările despre problemă se referă, aparent, la versiunea lui Samsung Galaxy S22 Ultra cu procesor Exynos 2200. Vă reamintim că aceste modele sunt vândute și în Europa. Samsung Exynos 2200 are o unitatea grafică bazată pe RDNA2 dezvoltată în comun de Samsung cu AMD. Nu se știe încă dacă și celelalte variante din seria Galaxy S22 prezintă astfel de erori.

Advanced Micro Devices (AMD) este o companie americană de semiconductori cu sediul în Santa Clara, California fondată în 1969. Cota de piață a procesoarelor AMD a fost de 25,6% în Q4 2021, cel mai înalt nivel de până acum.

Samsung a declarat că aceste erori apar numai pe anumite dispozitive și în anumite condiții. Compania a confirmat că un „număr limitat” de Galaxy S22 Ultra pot prezenta o dâră pe display. De exemplu atunci când sunt redate videoclipuri YouTube sau smartphone-ul este deblocat cu cititorul de amprentă. Condiția preliminară este ca afișajul să funcționeze la rezoluția nativă WQHD și afișajul color să fie setat în modul natural.

Compania citează o eroare de software drept cauza problemelor. Samsung spune că lucrează deja la un patch care va fi distribuit utilizatorilor la o dată ulterioară. Înainte de lansarea actualizării software, Samsung recomandă reducerea rezoluției afișajului la S22 Ultra la Full HD sau utilizarea modului de afișare culori „Vivid – Vioi”.