Este Galaxy S22 Ultra un succesor demn al seriei Galaxy Note?

278
Este Galaxy S22 Ultra un succesor demn al seriei Galaxy Note
Sursa Foto: xda-developers.com

Toate semnele indică răspunsul da. Samsung Galaxy S22 Ultra este probabil cel mai bun telefon pe care Samsung l-a lansat vreodată. Este cel mai interesant telefon din trioul de smartphone-uri lansat la Galaxy Unpacked. În primul rând pentru că este primul telefon din seria emblematică Galaxy S cu un S Pen integrat.

Galaxy S21 Ultra de anul trecut avea suport pentru stylus, dar nu avea unde să-l depoziteze fără o husă suplimentară. Cu toate acestea, cu seria Note cu adevărat moartă, Samsung a preluat ideea unui S Pen andocabil și a făcut-o realitate în Galaxy S22 Ultra. Dar punerea lui în slotul din interiorul smartphone-ului îl face un succesor demn al seriei Note?

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Galaxy S22 Ultra – un Galaxy S și un Galaxy Note în același timp

Revenind la ultima serie Note care a fost lansată este clar că Samsung a pierdut pe drum o urmare a acesteia. Seria „Note” de la Samsung a fost în ultimul timp un fel de teren de testare, cu hardware de ultimă oră pentru utilizatorii de smartphone-uri entuziaști. S Pen-ul era o nișă pe care mulți nu l-au folosit la capacitate niciodată, conform XDA-Developers. Galaxy Note original a introdus și afișajul curbat (deși pe o parte) pe care îl vedem acum pe aproape fiecare smartphone emblematic de acolo. Am văzut și alte inovații pe parcurs.

Galaxy Note original a fost lansat la IFA Berlin 2011 în august. Până în decembrie 2011 au fost vândute deja 1 milion de Galaxy Note. Samsung a vândut peste 50 de milioane din seria Note între septembrie 2011 și octombrie 2013 la nivel mondial.

De ce Samsung a „ucis” seria Galaxy Note? Este greu de spus de ce. Samsung a început să se lupte cu linia Note în ultimul timp, dar este imposibil de spus că a anulat-o complet fără o declarație oficială. Mai multe indicii „subtile” au arătat ce Samsung știe ce vor utilizatorii: un S Pen. La Galaxy Unpacked de luna aceasta Samsung a prezentat un Galaxy S22 Ultra care este o fuziune de Galaxy S și Galaxy Note. Se pare că Samsung nu vede acest lucru drept moartea seriei Note, îl vede ca pe o fuziune cu seria Galaxy S, sau o îmbunătățirea a seriei S.

Acum este clară abordarea Samsung. Fără nici măcar să comparăm ambele serii, cu siguranță nu avea sens ca Samsung să mențină în esență două smartphone-uri emblematice în fiecare an, care se deosebesc doar prin S Pen.

Este posibil în viitor lansarea unui nou model Galaxy Note

Având în vedere că seria „Note” nu a fost anunțată oficial ca moartă, înseamnă că va exista în viitor un nou Galaxy Note. Dar, sincer, e greu de spus 100% în acest moment că acest lucru se va concretiza. Ar fi destul de dificil pentru Samsung să reînvie brandul fără a necesita o mulțime de explicații. Dar în cele din urmă, Samsung își controlează propriul destin (și marketingul) în acest sens. Compania nu a spus niciodată că seria a murit, lăsând ușa larg deschisă pentru un succesor cu marca Note în viitor.

Comparând pe Galaxy S22 Ultra cu Galaxy Note 20 Ultra, ambele telefoane adoptă o filozofie de design similară. Iar cine a văzut un Galaxy S22 Ultra cu S Pen și crede că este un Galaxy Note ar putea fi iertat pentru această confuzie. Arată asemănător, se comportă similar și, fără numele S22, ar putea fi ușor confundat cu un dispozitiv Note. De fapt, fără schema de denumire, cred că unii care „știau” mai puțin despre smartphone-uri ar presupune că este doar un dispozitiv nou din seria Note.

Dacă vom presupune că filozofia de design este păstrată, atunci următorul pas este să discernem dacă Galaxy S22 Ultra îndeplinește sau nu criteriile Note. Are un S Pen care poate fi andocat, care este caracteristica principală, și include toate caracteristicile din seria Note. Pe toate acestea le știm și le iubim de mai mulți ani. Dacă asta nu definește seria Note, atunci nu suntem siguri ce definește.

Un mare pas înainte pentru Samsung cu Galaxy S22 Ultra

În cele din urmă Galaxy S22 Ultra este un pas îndrăzneț înainte pentru Samsung. De fapt, sentimentul este că motivul pentru care au existat atât de multe discuții cu privire la anularea sau nu a seriei Note este că S22 Ultra arată vizual exact ca un Note. Cei mai mulți care au văzut până acum noul smartphone au presupus că trebuie să fie un Galaxy Note. La urma urmei, ce altceva ar fi putut fi?

Samsung Galaxy S22 Ultra este noul Galaxy Note și este greu de argumentat împotriva acestui lucru. Are toate semnele distinctive definite de dispozitivele Note anterioare și asta fără să menționăm măcar râvnitul S Pen. Dacă acest telefon ar fi fost lansat ca Samsung Galaxy Note 22 Ultra, probabil că nimeni nu ar fi comentat. Galaxy S22 Ultra este la fel de mult un dispozitiv Note în spirit, cât este un smartphone din seria S în branding.

Acest smartphone este apogeul Samsung și suntem încântați să vedem de unde duce Samsung viitorul smartphone-urilor Ultra. Samsung Galaxy S22 Ultra este o afacere bună dacă ceea ce îți dorești este un smartphone care poate face totul.