S Pen-ul încorporat în Galaxy S22 Ultra semnalează sfârșitul erei Note

371
S Pen-ul incorporat in Galaxy S22 Ultra semnalează sfarsitul erei Note
Sursa Foto: via Yonhap

Lansarea lui Galaxy S22 Ultra a arătat că era seriei Samsung Galaxy Note s-ar putea să se fi încheiat. Modelul S22 Ultra a moștenit mai multe caracteristici care au definit seria Note, inclusive un slot pentru S Pen. Din august 2020, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume nu a anunțat încă o nouă linie Note. Samsung Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra fiind ultimele lansate în istoria de zece ani a seriei Note.

Evenimentul virtual Galaxy Unpacked a adus pe piață un model Galaxy S22 Ultra de excepție. Este varianta cea mai mare din seria S22 de la Samsung și răspunde cererii consumatorilor care doresc telefoane cu ecran mare, pe care doresc să tasteze, să gliseze și să scrie de mână. Samsung Galaxy S22 Ultra este dotat exact pentru aceste lucruri.

Galaxy S22 Ultra semnalează sfârșitul erei Galaxy Note

Se anticipează că modelul Samsung Ultra va înlocui seria Note, al cărei nou model nu a fost lansat anul trecut”. A menționat Oh Hyun-jin, analist la Kiwoom Securities, conform The Korea Herald. „Așteptăm să vedem dacă modelul Ultra va absorbi cererea consumatorilor pentru seria Galaxy Note”. Potrivit Samsung, S22 Ultra se diferențiază de predecesorul său, S21 Ultra – primul smartphone din seria S care este compatibil cu stiloul S Pen de la Samsung – prin faptul că are un slot încorporat pentru a stoca stylus-ul.

Mai mult, ecranul de 6,8 inch al noului dispozitiv este de trei ori mai receptiv la S Pen decât cel al lui S21 și Note 20 Ultra, ambele având o latență de 9 milisecunde. Latența pentru noul dispozitiv a fost redusă cu 70%. Acest lucru înseamnă că întârzierea de intrare a stiloului pentru S22 Ultra este de 2,8 milisecunde, în combinație cu afișajul său cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Stylus-ul pentru S22 Ultra va avea, de asemenea, conectivitate wireless Bluetooth, permițând ca S Pen-ul să fie folosit ca o telecomandă.

Prima telecomandă pentru televizor a fost dezvoltată de Zenith Radio Corporation în 1950. Telecomanda „Lazy Bones” era conectată la televizor printr-un fir. O telecomandă fără fir a fost dezvoltată în 1955 de Eugene Polley.

Samsung a declarat că Galaxy S22 Ultra „îmbrățișează moștenirea Notei”. Noul smartphone face acest lucru atât în ​​ceea ce privește compatibilitatea stylus-ului, cât și designul, care prezintă unghiuri ascuțite, față de Galaxy S22 și Galaxy S22+.

Pe lângă îmbunătățirea hardware, software-ul de predicție a punctelor bazat pe inteligență artificială alimentat de cel mai avansat procesor de 4 nanometri din industrie le va oferi utilizatorilor de stylus cu S22 Ultra o experiență de scriere de mână mai fluidă.

Samsung nu a reînnoit drepturile de marcă pentru Galaxy Note

Acest nou pas înainte pentru Galaxy S22 Ultra vine la doi ani după ce seria S a dat naștere primei sale variante Ultra în 2020 cu Samsung Galaxy S20 Ultra. Cu toate acestea, tranziția nu a venit peste noapte. Seria Galaxy Note a fost mult timp criticată cu privire la specificațiile camerelor, preț, controlul căldurii și greutatea telefoanelor.

Mai mult, Samsung nu a prelungit în septembrie reînnoirea drepturilor de marcă pentru Galaxy Note în Coreea de Sud. Acest drept care urmează să expire în aprilie 2023. Între timp, a reînnoit drepturile pentru toate celelalte serii, cum ar fi Galaxy S, Galaxy Z, A și Galaxy M.

În cazul în care Samsung își va face public planul de a întrerupe producția modelului Note, fanii Note ar rămâne cu gama S22 Ultra sau Galaxy Z Fold pliabilă ca alternative. Cel mai recent Samsung Galaxy Z Fold 3 este compatibil cu S Pen. Un viitor Samsung Galaxy Z Fold 4 poate avea și slot pentru S Pen.

Îmbunătățirile specificațiilor lui S22 Ultra, inclusiv stylus-ul, ar putea să accelereze vânzările, au spus mai mulți analiști. Galaxy S22 Ultra este probabil să aibă cea mai mare cotă de vânzări dintre variantele seriei Galaxy S22. Samsung vrea să depășească cota de vânzări actuală de 35% a modelului Samsung Galaxy S21 Ultra.