Seriile Galaxy S23 și Galaxy S22 primesc actualizarea din martie

234
Actualizarea din martie
Sursa foto: phonearena.com

Tocmai am scris despre actualizarea de securitate din martie și este deja disponibilă pentru seria Galaxy S23. Sunt primele dispozitive care primesc patch-ul – împreună cu seria Galaxy S22. Pe seria Galaxy S22, pe lângă actualizarea din martie, Samsung pare să remedieze erorile apărute odată cu actualizarea la One UI 5.1.

Din cauza lansării cu unele probleme a One UI 5.1 pe un număr de telefoane Samsung de ultimă generație, sud-coreenii au întârziat cu această actualizare de securitate. Dar, nu este o întârziere mare. La urma urmei, martie este încă la început. O actualizare de aproximativ 350MB a fost lansată pentru Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra, potrivit GalaxyClub. Dispozitivele primesc versiunea de firmware S91xBXXS1AWBM. Litera „S” din numărul versiunii arată că această actualizare nu face altceva decât să îmbunătățească securitatea telefoanelor.

Actualizarea din martie pentru seriile Galaxy S23 și Galaxy S22

Cel mai important la această actualizare este corecția de securitate din martie. Rezolvă peste 50 de probleme de securitate, mai mici sau mai mari, atât din partea Samsung, cât și din partea Google. Sunt peticite găurile în securitatea conexiunii Bluetooth, a aplicațiilor Telefon, Tastatură și Galaxy Teme.

Ca de obicei câțiva megabiți sunt destinați pentru unele optimizări din culise. Dar, putem spune: a trecut mult timp de când Samsung a lansat o serie atât de bine optimizată din punct de vedere software. Cele trei modele Galaxy S23 Utra, Galaxy S23 și Galaxy S23+ sunt extraordinare din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, o întrebare rămâne: rezolvă această actualizare problemele pe care unii utilizatori le-au avut cu Wi-Fi 6?

Numele lunii martie (Martius în latină) vine de la zeul Marte, zeul războiului din mitologia romană. Martie era considerată o lună favorabilă începerii războiului. Martie a fost prima lună a anului calendaristic roman până în 153 î.Hr.

Pe lângă seria Galaxy S23, actualizarea de securitate din luna martie o primește și seria Galaxy S22. Aceasta are versiunea de firmware S90xBXXU3CWBE pe Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Actualizarea are tot o greutate de aproximativ 350MB, dar există o diferență: se întâmplă mai mult decât instalarea patch-ului din martie. Și nu ne referim doar la noua imagine afișată pe ecranul de actualizare și nici la mențiunea versiunii One UI în informațiile software.

Și utilizatorii din România primesc noua actualizare

Lista de modificări la seria Galaxy S22 notează, de asemenea, că stabilitatea generală a funcțiilor este îmbunătățită. Asta înseamnă că a fost revizuită funcționarea și fiabilitatea software-ului. După actualizarea la One UI 5.1, telefoanele din seria Galaxy S22, printre altele, păreau să sufere de diverse bug-uri. Utilizatorii s-au plâns de descărcarea rapidă a bateriei, problemele cu Asistentul Google și multe alte erori mari și mici.

Cu puțin noroc, Samsung va rezolva toate acestea cu actualizarea din martie. În orice caz, lista de modificări pare să sugereze acest lucru. Dar dovada concretă va fi doar după instalarea noii actualizări și când utilizatorii vor folosi telefoanele. Cel mai probabil noua actualizare pentru Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra va rezolva toate problemele apărute cu One UI 5.1.

Acum puteți descărca actualizarea din martie direct pe seria Galaxy S23 în toată Europa, inclusiv în România. Același lucru este valabil și pentru seria Galaxy S22, desigur. În cazul în care ați achiziționat un model blocat în rețelele mobile, indiferent de la ce operator, poate fi necesar să aveți răbdare.

Ca întotdeauna în cazul actualizărilor puteți aștepta până când telefonul vă anunță automat automat că o actualizare este gata. Dacă nu aveți răbdare,  verificați manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați. Dacă nu este nici acolo, verificați puțin mai târziu, poate ajunge în orice moment.