Samsung este una dintre numeroasele mărci de smartphone-uri care nu au implementat actualizări fără întreruperi (cunoscute și ca actualizări A/B) pe telefoanele lor. Din păcate, se pare că cei care sperau la această funcție pe telefoanele din seria Galaxy S23 ar putea fi dezamăgiți.

Aceste actualizări pentru Android permit telefoanelor Android să instaleze actualizările în fundal și să le instaleze într-o repornire ulterioară. Avantajul caracteristicii este că oferă un nivel de siguranță, deoarece puteți reveni cu ușurință la starea anterioară, actualizarea fiind instalată separat pe telefon. De asemenea, permite utilizatorilor să-și folosească telefoanele în timp ce actualizările sunt instalate. AndroidAuthority, care citează jurnalistul Nicolas La Rocco, a confirmat că seria Galaxy S23 nu acceptă actualizările fără întreruperi.

Telefoanele din seria Galaxy S23 nu acceptă actualizări fără întreruperi

Actualizările fără întreruperi au fost introduse de Google încă din 2016 cu Android 7. În acest fel Google a oferit o modalitate mai convenabilă de a instala actualizările de sistem. Anul trecut au fost informații că Samsung va introduce aceste actualizări fără întreruperi cu interfața Samsung One UI 6.0.

Cu metoda convențională de instalare a unei actualizări de sistem (cea urmată de Samsung) înseamnă că utilizatorii trebuie să-și repornească telefonul atunci când o actualizare este descărcată și apoi să urmărească un ecran lung de „instalare a actualizării”.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]În domeniul IT o partiție este o diviziune a spațiului existent pe un hard-disk sau USB. Prin partiționare se poate transforma o unitate fizică în două sau mai multe unități de disc virtuale pentru instalarea unui sistem de operare.[/vc_message]

Între timp, actualizările fără întreruperi văd actualizarea descărcată și instalată în fundal pe o partiție inactivă. În acest timp o partiție activă este încă rulată. În acest fel fel utilizatorii pot continua să folosească telefonul în timpul descărcării. Utilizatorii trebuie apoi să-și repornească telefonul, dispozitivul pornind fără probleme în noua actualizare, trecând la partiția anterior inactivă. Această metodă de actualizare necesită mai mult spațiu de stocare decât procesul de actualizare convențional, totuși, datorită utilizării a două partiții în loc de una.

Exista speranța că Samsung va adopta acest proces de actualizare mai modern, deoarece Google aparent impune o funcție care este cheia actualizărilor fără întreruperi. Dar se pare că va trebui să mai așteptăm puțin pentru ca Samsung să o adopte.