Interfața Samsung One UI 6.0 poate aduce actualizări fără întreruperi

481
Interfata Samsung One UI 6.0
Sursa foto: sammobile.com

În timpul evenimentului său SDC (Samsung Developer Conference) 2022, Samsung a prezentat One UI 5.0 și noi funcții pentru Bixby, Samsung Knox, SmartThings și Tizen. După eveniment, un director Samsung a dezvăluit mai multe despre planurile de lansare a One UI 5.0 ale companiei și despre ce lucrează pentru următoarea versiune a Samsung One UI 6.0.

Hyesoon (Sally) Jeong, vicepreședinte la Samsung Electronics și responsabilă cu dezvoltarea One UI, a menționat pentru colegii noștri de la AndroidAuthority că Samsung caută să lanseze versiunea stabilă a One UI 5.0 pe aproape toate smartphone-urile sale compatibile high-end înainte de sfârșitul acestui an.

În prezent, telefoanele Samsung nu dispun de Funcția actualizări fără întreruperiSeamless Updates feature a Android. Asta înseamnă că ori de câte ori sosește o actualizare de firmware, sunteți blocat de telefon timp de 10-20 de minute în timp ce actualizarea este instalată. Sally a confirmat că Samsung lucrează la actualizări fără întreruperi pentru telefoanele și tabletele Galaxy. Ea speră că funcția va fi lansată ca parte a actualizării Samsung One UI 6.0 cândva anul viitor.

Actualizări fără întreruperi vor veni pe telefoanele Galaxy cu Samsung One UI 6.0

Cu Android 13, Google a făcut ca producătorii de smartphone-uri să fie obligatorii să creeze partiții virtuale A/B. Deci, când sosește o actualizare de firmware, aceasta este instalată în fundal pe o partiție ROM care nu este utilizată în prezent. Și când telefonul este repornit, pornește direct de pe partiția cu cel mai nou firmware, făcând procesul de actualizare fără probleme.

În timpul interviului pentru Android Authority, Sally a vorbit și despre TouchWiz, Samsung Experience și One UI. Când a fost întrebată dacă Samsung ar putea trece la o nouă interfață de utilizare software, Sally a spus: „Cred că One UI este aici pentru a rămâne cel puțin cât sunt eu”. Ea este cu angajată a companiei Samsung de 25 de ani. Deci avem speranțe pentru anul viitor cu One UI 6.0 bazat pe Android 14.

TouchWiz a fost o interfață de utilizator dezvoltată de Samsung în colaborare cu diverși parteneri, oferind o interfață tactilă completă. A fost înlocuită de Samsung Experience în 2017 cu lansarea Android 7.1.1 Nougat.

În prezent, One UI rulează pe smartphone-urile, tabletele și dispozitivele portabile Samsung. Unele dintre elementele sale de design sunt folosite și în laptopurile companiei care rulează Windows 11. Cu toate acestea, Sally a confirmat că One UI nu vine pe Chromebookurile și televizoarele companiei, potrivit SamMobile. Ea a mai spus că interfața Samsung One UI va continua să arate diferit de interfața Android stoc.

Samsung a spus că compania lucrează foarte strâns cu echipa Android a Google și contribuie foarte mult la interfața Android stoc. Funcțiile sale cu mai multe ferestre și Galaxy Themes au fost încorporate în stocul Android în ultimii câțiva ani. Firma sud-coreeană a lucrat și mai strâns cu Google de la lansarea telefoanelor sale pliabile.

Suportul software Samsung mai lung ca parte a practicilor de sustenabilitate

În ultimii câțiva ani, Samsung și-a îmbunătățit enorm suportul pentru actualizarea software-ului. Cândva a fost considerat slab spre mediu, dar acum este mai bun decât Google. Este vorba despre câte actualizări majore lansează pentru smartphone-urile sale medii și high-end. Directorul companiei a dezvăluit, pe lângă încrederea consumatorilor, noul angajament al Samsung față de actualizări este legat și de practicile sale de sustenabilitate. Dacă consumatorii folosesc telefoanele pentru mai mult timp, aceasta reduce cantitatea de gunoi și scade impactul general asupra mediului al Samsung.

Hyesoon (Sally) Jeong a mai dezvăluit că Samsung are acum procese de dezvoltare și testare software foarte eficiente. Practic acesta este motivul pentru care a reușește să lanseze rapid actualizări pentru toate telefoanele sale.