Galaxy S23 FE posibil cu Snapdragon 8+ Gen 1 din considerente de preț

290
Samsung Galaxy S21 FE
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Galaxy S21 FE a avut parte de o lansare atipică față de Galaxy S20 FE. Smartphone-ul S21 Fan Edition nu a avut inițial același succes ca Galaxy S20 FE, din cauza lansării seriei Galaxy S22, dar apoi s-a vândut foarte bune. Era evident că Samsung nu va lansa o continuare Galaxy S22 FE, dar Galaxy S23 FE ar putea indica o renaștere a smartphone-urilor emblematice mai ieftine.

Acum au apărut noi informații, via Wccftech, despre Samsung Galaxy S23 FE. Potrivit acestui zvon, Galaxy S23 Fan Edition nu va fi echipat cu cel mai nou procesor Qualcomm, va avea la bord cipul Snapdragon 8+ Gen 1, aflat pe Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Cel mai probabil compania Samsung a ales acest procesor, de altfel foarte bun, din considerente de costuri.

Pe Twitter, tipsterul Connor, susține că are „informații exclusive” despre Galaxy S23 FE. El a sctis zilele trecute că viitorul smartphone Fan Edition va fi echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Qualcomm a lansat cipul în luna mai 2022 și este mai bun din toate punctele de vedere decât Snapdragon 8 Gen 1.

Snapdragon 8+ Gen 1 va fi în Galaxy S23 FE

Snapdragon 8+ Gen 1 este produs cu tehnologia de 4 nm a TSMC, aceeași folosită pentru Snapdragon 8 Gen 2. Astfel este mult mai puternic și eficient energetic decât Snapdragon 8 Gen 1, fiind potrivit pentru a fi utilizat în Galaxy S23 FE. Având în vedere că seria emblematică Exynos este momentan în stand-by, o lansare globală cu procesorul Qualcomm poate fi un lucru pozitiv pentru vânzări. Potențialii cumpărători de S23 FE pur și simplu știu deja totul despre Snapdragon 8+ Gen 1.

Apple A15 Bionic este un procesor cu șase nuclee proiectat de Apple. Are două nuclee de înaltă performanță numite Avalanche care rulează la 3,24 GHz. Mai are și patru nuclee eficiente energetic de 2,01 GHz, numite de Apple Blizzard.

Vă reamintim acest procesor că a reușit să învingă Apple A15 Bionic într-un test de jocuri, deci sunt perspective frumoase. În această etapă, utilizarea lui Snapdragon 8 Gen 2 obișnuită pentru S23 FE nu este o opțiune pentru Samsung. Noul procesor, chiar dacă este mai performant și eficient energetic, este mai scump decât Snapdragon 8+ Gen 1. Apoi, folosirea lui Snapdragon 8 Gen 2 pe S23 FE ar fi în detrimentul vânzărilor seriei S23. Deci, dacă această informație va fi adevărată, atunci ar fi decizia corectă luată de Samsung.

În privința prețului la Galaxy S23 FE, nu știm dacă va avea același preț ca Galaxy S21 FE la lansare. Putem doar presupune ce preț va avea. Având în vedere că seria Galaxy S23 începe de la 800$ în SUA, Samsung poate lansa viitorul model Fan Edition cu 150$ mai puțin, undeva în jur de 650$. Posibil ca acest preț să vină cu unele constrângeri, un spate din plastic în loc de sticlă și camere mai slabe decât pe Galaxy S23.