Modelul mai mic Galaxy S23 va avea o memorie mai lentă

199
Samsung Galaxy S23
Sursa foto: via hdblog.it

Lansarea oficială a seriei Galaxy S23 va avea loc mâine la ora 20:00, ora României. Chiar și acum, cu doar câteva ore înainte de lansare, încă mai apar informații despre viitoarele modele emblematice. Este vorba despre modelul mai mic Samsung Galaxy S23 care, conform lui Ice Universe, va avea memoria mai lentă.

Seria Galaxy S23 va fi livrată la nivel global cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2, știm asta de ceva timp. Toate cele trei modele primesc o versiune overlocked a celui mai recent cipset Qualcomm. Cu toate acestea, unul dintre noile flagship-uri Galaxy ar putea să nu fie la fel de rapid ca restul gamei. Stocarea UFS (Universal Flash Storage) pe modelul Galaxy S23 cu 128GB nu va fi la fel de rapidă ca pe modelele mai mari.

Am știut anterior că noua serie emblematică Samsung este setată să folosească stocarea UFS 4.0 NAND mai rapidă. Acum, potrivit Ice Universe, via HDBlog, se pare că cei care cumpără modelul entry-level din seria Galaxy S23, model cu 128GB capacitate de stocare, ar putea să rateze stocarea UFS 4.0 NAND și să rămână cu stocarea mai veche. Cel mai probabil, dacă se dovedește a fi adevărat – nu ne îndoim de Ice Universe – acest lucru poate fi o mișcare din partea Samsung de reducere a costurilor.

Samsung Galaxy S23 cu stocare UFS 3.1, ceva mai lentă

Ice Universe spune că modelul de 128GB va trebui să se descurce cu tehnologia mai lentă, deoarece stocarea UFS 4.0 de la Samsung nu are o opțiune în această capacitate. Ca rezultat, modelele de 256GB și mai mari vor primi stocarea UFS 4.0 NAND mult mai rapidă. Acesta din urmă este de două ori mai rapidă decât prima.

Memoria NAND a fost introdusă de Toshiba în 1989. Este o stocare nevolatilă care nu necesită energie pentru a reține datele. NAND se găsește în principal în carduri de memorie, unități flash USB, unități SSD (cele după 2009), smartphone-uri, etc.

Nu este prima dată când asistăm la această practică în domeniul telefoniei mobile. Acest lucru a fost făcut de Apple, dar și de Xiaomi. De exemplu, Xiaomi a făcut același lucru cu versiunea de bază a lui Xiaomi 13, care oferă 128GB de memorie UFS 3.1 la 2,2 GB/s, față de stocarea UFS 4.0 care oferea viteze de 3,5 GB/s pe modelele mai mari din aceeași serie.

Vă reamintim că memoria UFS 4.0 aduce îmbunătățiri importante pe mai multe fronturi în telefoanele mobile. În primul rând o reducere de 46% a consumului de energie față de UFS 3.1. În același, vitezele secvențiale de citire și scriere pot ajunge până la 4,2 GB/s și, respectiv, 2,8 GB/s. UFS 3.1 cu siguranță nu este o stocare lentă – peste 2,2 GB/s ca citire și 850 MB/s ca scriere – dar saltul cu noul 4.0 este cu siguranță considerabil.

Chiar dacă Samsung tratează pe Galaxy S23 puțin nedrept în materie de stocare, oferă întregii game cea mai rapidă soluție RAM. Toate cele trei modele vor avea memoria RAM LPDDR5X, care este un upgrade de la RAM LPDDR5 găsită în Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra.