Comparație: Samsung Galaxy S22 Ultra vs Huawei Mate 50 Pro

230
Samsung Galaxy S22 Ultra vs Huawei Mate 50 Pro
Sursă foto: Google

Chiar dacă seria Galaxy S23 este foarte aproape, Galaxy S22 Ultra este încă cel mai puternic telefon al companiei Samsung. Ei bine, cel mai puternic receptor nepliabil. Acestea fiind spuse, în acest articol, vom compara pe Samsung Galaxy S22 Ultra vs Huawei Mate 50 Pro. Cu alte cuvinte, vom compara cel mai bun telefon Samsung cu cel mai bun de la Huawei. Ambele smartphone-uri sunt foarte convingătoare.

Înainte de a începe, rețineți că Huawei Mate 50 Pro vine fără serviciile Google Play. Serviciile Huawei vin preinstalate, dar asta înseamnă că nu aveți acces la Magazinul Google Play. Dacă nu-ți pasă de asta, Mate 50 Pro este de fapt un smartphone cu adevărat excelent. În ultimii ani telefoanele emblematice Huawei au fost aproape la nivelul celor Samsung și Apple.

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs Huawei Mate 50 Pro: Design

Aceste două telefoane arată diferit și, de asemenea, se simt diferit în mână. Ambele vin cu un cadru din metal și un spate din sticlă. Mate 50 Pro are și un capac spate din piele vegană. Galaxy S22 Ultra are părțile superioare și inferioare complet plate, în timp ce este extrem de curbat pe părțile laterale. Mate 50 Pro are un corp mai obișnuit, în conformitate cu majoritatea smartphone-urilor moderne, fără porțiuni plate de sus și de jos.

Ambele smartphone-uri au afișaje curbate, deși curbura este diferită, desigur. Cadrele sunt subțiri la ambele telefoane, dar arată considerabil diferit în partea din față. Galaxy S22 Ultra are un orificiu centrat la mijloc sus pentru camera din afișaj. Mate 50 Pro, pe partea inversă, include o crestătură pentru afișaj în partea de sus. Galaxy S22 Ultra are patru camere pe spate, fiecare dintre acestea iese individual direct din placa din spate a telefonului. Mate 50 Pro are trei camere în spate, toate fiind parte a unei insule de camere situată central sus. Sistemul de camere spate este mult mai modern pe Galaxy S222 Ultra.

Galaxy S22 Ultra este puțin mai înalt și puțin mai lat, în timp ce este și puțin mai gros. Galaxy S22 Ultra cântărește mult mai mult decât Mate 50 Pro, decât ambele variante sticlă sau piele vegană, de fapt. Cântărește 228 de grame față 205 / 209 grame Huawei Mate 50 Pro. Telefonul Huawei se simte parcă mai bine în mână, se pare că distribuția greutății este mai bine optimizată pe telefon. De fapt, nu se simte la fel de mare în mâini ca Galaxy S22 Ultra. Modelul din piele vegană este, de asemenea, mai puțin alunecos decât Galaxy S22 Ultra. potrivit AndroidHeadlines, ambele telefoane se simt destul de premium, totuși.

Afișaj: Galaxy S22 Ultra vs Mate 50 Pro

Galaxy S22 Ultra vine cu un afișaj Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inch (17,27 cm) QHD+ (3088 x 1440). Ecranul este curbat pe margini și oferă o rată de reîmprospătare de 120Hz. Da, este un panou tip LTPO, deci rata de reîmprospătare este adaptivă între 1 și 120Hz. Ecranul acceptă conținutul HDR10+ și o luminozitate maximă de până la 1.750 nits. Sticla Gorilla Glass Victus+ este plasată deasupra acestui afișaj, în scop de protecție, desigur. Și pe spate este aceeași sticlă.

Huawei Mate 50 Pro, pe de altă parte, are un ecran OLED de 6,74 inch (17,12 cm) cu rezoluția 2616 x 1212 pixeli. Ecranul telefonului Huawei are o rată de reîmprospătare de 120 Hz și poate afișa 1 miliard de culori. Acest display este, de asemenea, curbat și este protejat de Kunlun Glass, cu care Huawei se laudă foarte mult. Display-ul are un raport de aspect de 19,5:9. Mate 50 Pro are un raport ecran-corp puțin mai mare decât Galaxy S22 Ultra.

Huawei Mate 50 Pro nu are cu adevărat un afișaj LTPO, dar asta nu este ceva ce veți observa, din cauza duratei sale mari a bateriei. Ambele ecrane sunt destul de luminoase, deși Galaxy S22 Ultra devine tehnic puțin mai luminos. Ambele sunt mai mult decât suficient de clare, iar culorile sunt vii indiferent ce imagini sunt pe ecran. Unghiurile de vizualizare sunt, de asemenea, excelente, în timp ce răspunsul la atingere este de asemenea foarte bun. Sincer, nu poți greși cu niciunul dintre acestea.

Procesor și memorie: Galaxy S22 Ultra vs Mate 50 Pro

Galaxy S22 Ultra este alimentat de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 în majoritatea regiunilor. Ei bine, în toate, cu excepția Europei, Exynos 2200 este folosit aici. Cu toate acestea, modelul cu procesor Snapdragon 8 Gen 1 este mai bun din toate punctele de vedere.  Galaxy S22 Ultra are până la 12GB de memorie RAM și până la 1TB de stocare. Este mai mult decât îi trebuie oricărui utilizator de telefon mobil.

Huawei Mate 50 Pro are procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, o idee mai bun decât procesorul aflat pe telefonul Samsung. Acesta se găsește și pe Samsung Galaxy Z Fold 4. Din păcate ca memorie RAM și stocare nu este la nivelul lui Galaxy S22 Ultra. Huawei Mate 50 Pro are 8GB de memorie RAM și până la 512GB capacitate de stocare. Vedeți în tabelul de la sfârșitul articolului ce variante de RAM și stocare sunt disponibile pe Samsung Galaxy S22 Ultra și Huawei Mate 50 Pro!

Snapdragon 8+ Gen 1 din interiorul Mate 50 Pro este procesor mai bun, mai ales pentru consumul de energie. Însă, ambele telefoane funcționează admirabil, așa că nu vei observa cu adevărat acea diferență, cel puțin nu la aspectul performanței. Ele zboară prin tot ce le arunci în timpul utilizării. Asta e valabil chiar și pentru jocuri, de fapt. Mate 50 Pro are la dispoziție mult mai puține jocuri, cel puțin prin intermediul magazinului oficial AppGallery, dar poate rula orice de acolo cu ușurință. Chiar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la performanță, nici dacă utilizați modelul cu procesor Exynos al Galaxy S22 Ultra. În utilizarea zilnică doar profesioniștii pot face diferența între modelele cu procesor Snapdragon sau cele cu Exynos.

Departament foto pe cele două telefoane emblematice

Galaxy S22 Ultra are patru camere pe spate, cu una mai mult decât modelul Huawei. Are o cameră principală de 108 megapixeli excelentă din toate punctele de vedere. Aceasta este însoțită de o cameră ultrawide de 12MP, o cameră cu teleobiectiv de 10MP (cu zoom optic 3x) și una tot cu teleobiectiv de 10MP dar de tip periscop. Frontal pentru apeluri video și selfie, S23 Ultra are o cameră de 40MP.

Huawei Mate 50 Pro, pe de altă parte, are o cameră principală de 50 de megapixeli (cu diafragma variabilă). Aceasta este însoțită de o cameră ultrawide de 13MP și o una telefoto tip periscop 64 de megapixeli. Camerele ultrawide de pe ambele telefoane oferă același FoV (Field of view – câmp de vizualizare) de 120 de grade.

Acum, imaginile de la aceste două telefoane sunt diferite, dar ambele oferă rezultate excelente. Aceste două smartphone-uri se numără cu ușurință printre cele care au cele mai bune camere pentru smartphone-uri de pe piață. Imaginile de pe Galaxy S22 Ultra par mai procesate, în comparație cu imaginile produse de Huawei. Sistemul XMAGE cu deschidere variabilă pe camera principală la Huawei Mate 50 Pro aparent face fotografii mai bune, inclusiv în lumină scăzută.

Ambele telefoane fac o treabă grozavă în general în materie de fotografii, dar Galaxy S22 Ultra este peste modelul Huawei. Parcă la fotografiile telefoto Huawei este mai bun, intră în joc aici camera de 64MP mai performantă. Dar, când vine vorba despre fotografii ultra-wide Samsung Galaxy S22 Ultra câștigă cu ușurință în acea categorie. Înregistrarea video este foarte bună pe ambele dispozitive.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs Huawei Mate 50 Pro: baterie

Galaxy S22 Ultra are o baterie de 5.000 mAh, în timp ce Huawei Mate 50 Pro are o baterie de 4.700 mAh în interior. În ciuda faptului că Mate 50 Pro are o baterie mai mică și nu are afișaj LTPO, procesorul mai eficient energetic și rezoluția ecranului puțin mai mică îl ajută să fie la același nivel cu Galaxy S22 Ultra. Optimizarea software-ului Huawei are ceva de-a face și cu asta, desigur.

Am putea spune că Huawei Mate 50 Pro este chiar mai bun ca durată de viață a bateriei, dar nu cu mult. Ca întotdeauna durata de viață a unei baterii este foarte relativă. Depinde de condițiile de utilizare, de intensitatea lucrului sau jocurilor de pe telefon. Mai intră în calcul aici și puterea semnalului din mediul în care sunteți, dar și alte lucruri. Durata de viață a bateriei este bună pentru ambele, telefoane, chiar dacă durata de viață a unei baterii nu ne mulțumește niciodată.

Când vine vorba de încărcare, Huawei Mate 50 Pro este clar peste Samsung Galaxy S22 Ultra. Smartphone-ul Samsung acceptă încărcare cu fir de 45W, 15W încărcare wireless și încărcare wireless inversă 4,5W. Huawei Mate 50 Pro acceptă încărcare cu fir de 66W, încărcare wireless de 50W și încărcare wireless inversă de 5W. Mate 50 Pro vine și cu un încărcător în cutie, în timp ce Galaxy S22 Ultra nu are, cum nu au avut nici Galaxy S22 și nici Galaxy S22+.

Conectivitate, senzori, audio, SAR

În materie de conectivitate și senzori veți găsi tot ce aveți nevoie pe Galaxy S22 Ultra și Huawei Mate 50 Pro. Telefonul Huawei are în plus mesaje de urgență prin satelit BDS (doar trimitere). BDS – BeiDou este un sistem de navigație chinezesc prin satelit. Tot pe Huawei Mate 50 Pro veți găsi, în plus față de telefonul Samsung, QZSS (Quasi-Zenith Satellite System) și  NavIC, un sistem indian de navigare prin satelit.

Ambele telefoane au difuzoare stereo, cu un plus pentru Galaxy S22 Ultra cu difuzoare reglate de AKG. De fapt, aceste difuzoare stereo sunt grozave pe ambele dispozitive. Ambele telefoane oferă sunet pe 32 de biți/384 kHz cu o ieșire de sunet foarte bogată. Aceste două telefoane au unele dintre cele mai bune ieșiri audio existente în acest moment pe piață, cel puțin în ceea ce privește telefoanele obișnuite.

Nu veți găsi nici mufă audio pe cele două telefoane, dar utilizatorii au început să se obișnuiască cu acest lucru. Va trebui să vă bazați pe porturile lor USB Tip-C pentru conexiunile audio prin cablu. Dacă preferați o conexiune fără fir, totuși, ambele telefoane sunt echipate cu Bluetooth 5.2. Ambele telefoane sunt certificate IP68 pentru protecție la apă și praf.

Pe partea de SAR – Specific Absorption Rate sau Rata Specifică de Absorție, avem doar datele de la compania Samsung. SAR la un smartphone indică nivelul de radiații emis de respectivul receptor. Pentru a asigura protecția consumatorului, valorile limită pentru SAR sunt prevăzute pentru cap, membre și corp. Valorile nu trebuie să depășească 2 W/kg pentru cap și corp și 4 W/kg în UE. Huawei nu a comunicat valorile SAR pentru Mate 50 Pro.

Mai amintim aici lipsa aplicațiilor Google pe Huawei Mate 50 Pro, un pas înapoi pentru cumpărătorii care intenționează să achiziționeze unul.

Specificații și caracteristici Galaxy S22 Ultra vs Mate 50 Pro

 Huawei Mate 50 ProSamsung Galaxy S22 Ultra
Display6,74 inch | OLED | 120Hz | 1.212×2.616 pixeli | Sticla Huawei Kunlun6,8 inch Dynamic AMOLED 2X │ 120Hz │ 1.440×3.088 pixeli │ Gorilla Glass Victus+ │HDR10+
ProcesorSnapdragon 8+ Gen 1Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200
OSAndroid 12 | EMUI 13Android 12 | One UI 4.1
Memorie8GB RAM |256 / 512GB stocare RAM8GB RAM cu 128GB stocare / 12GB RAM cu 256 / 512 / 1TB stocare
CamereSpate:
50MP f/1,4 – f/4,0| AF | OIS
64MP f/3,5 / telefoto, PDAF, OIS, zoom 3,5x
13MP cu 2,2 / ultra-wide 120˚ |PDAF
Față: 13MP cu diafragma f/2,4
Spate:
108MP f/1,8 | PDAF | AF |OIS
10MP f/4,9 / telefoto / zoom 10x 10MP f/2,4 telefoto / zoom 3x
12MP f/2,2 / ultra-wide 120°
Față: 40MP cu diafragma f/2,2
SenzoriFace ID | Amprentă in-display| Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Barometru | Busolă |Mesaj prin satelit BDS (doar trimitere)Accelerometru│Giroscop │ Proximitate │Busolă│ Barometru │ Amprentă in-display │ Ultra-Wideband
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 | Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot | Bluetooth 5.2, A2DP | GPS | GLONASS | BDS |GALILEO | QZSS | NavIC | NFC |Port infraroșu |USB Tip-C 3.1Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, |
Dual-band │ Wi-Fi Direct │Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │NFC│ USB Tip-C 3.2 | USB On-The-Go
Baterie4.700 mAh | Încărcare rapidă 66W | Încărcare wireless 50W | Încărcare wireless inversă 5W | Încărcător inclus5.000 mAh | Încărcare rapidă 45W | Încărcare wireless 15W |
Încărcare wireless inversă 4,5W |
Dimensiuni / greutate162,1×75,5×8,5 mm | 209 g163,3×77,9×8,9 mm│227 grame
CertificareIP68IP68
CuloriBlack, Silver, Purple, OrangePhantom cu variante Black / Silver / Titanium / Navy / Brown
AudioDifuzoare stereoDifuzoare stereo AKG
SAR0,77 W/kg (cap) │ 1,02 W/kg (corp)