Seriile Galaxy S21 și Galaxy S23 primesc patch-ul din ianuarie 2024

226
Seriile Galaxy S21 si Galaxy S23
Sursa foto: via samlover.com

Mai multe regiuni au început să primească recent actualizarea de securitate din ianuarie 2024 pentru diferite dispozitive Galaxy. Cu toate acestea cea mai recentă actualizare nu aduce modificări semnificative. Cele mai multe dintre telefoanele care primesc noua actualizare au primit recent actualizarea la Android 14 cu multe bunătăți. Acum seriile Galaxy S21 și Galaxy S23 primesc actualizarea de securitate din ianuarie 2024.

În special, corecția de securitate din ianuarie 2024 pentru seria Galaxy S23 și Galaxy S21 vine cu numerele de versiune de firmware care se termină în BWL3 și, respectiv, FWL9. Actualizarea telefoanele din cele două serii este deja disponibilă în Europa și SUA, urmând a fi lansată în mai multe țări în următoarele câteva zile, conform SamLover.

I❤️Samsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

În momentul scrierii acestui articol actualizarea din ianuarie 2024 este live la telefoanele blocate în rețelele mobile din SUA pentru Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Dispozitivele primesc actualizarea cu numărul de versiune a firmware-ului S91*USQS2BWL7. Noul număr de versiune pentru versiunile globale ale trio-ului emblematic este S91*BXXS3BWL3. Asteriscul din interiorul numărului de firmaware înlocuiește numărul aferent numărului de model pentru telefonul respective. Actualizarea este disponibilă și în Europa, potrivit AndroidHeadlines.

Asteriscul (*) din limba latină târzie asteriscum „steluță, stea mică”, este un semn tipografic convențional, în formă de steluță cu șase brațe. Se numește așa pentru că seamănă cu o imagine convențională a unei stele heraldice.

Seria Galaxy S21 primește actualizarea în Europa cu numărul de firmware G99*BXXS9FWL9. O lansare mai amplă pentru Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra ar trebui să urmeze în curând. Numărul versiunii poate varia în funcție de regiune, dar toată lumea va primi aceeași actualizare. Și pentru seria Galaxy S21 jurnalul oficial de modificări al Samsung se referă doar la securitate. Nu există caracteristici noi sau îmbunătățiri funcționale aici, ceea ce nu este surprinzător. Cu doar două luni în urmă, dispozitivele au primit Android 14.

În ciuda numerelor de versiuni diferite, jurnalul de modificări pentru această actualizare rămâne același la nivel global. Samsung spune că pentru seria Galaxy S23 și seria Galaxy S21 „Securitatea dispozitivului dumneavoastră a fost îmbunătățită”. Actualizarea din această lună corectează 80 de vulnerabilități în dispozitivele Galaxy, dintre care 75 sunt probleme de Android corectate de Google. Restul de cinci sunt vulnerabilități specifice Galaxy. Una dintre aceste vulnerabilități este etichetată „critică”, permițând potențial atacatorilor să obțină acces de la distanță la dispozitivele afectate.

Scopul principal al actualizării din ianuarie 2024 este de a eradica lacunele de securitate, astfel încât dispozitivul să poată rămâne protejat împotriva amenințărilor externe.

Dacă utilizați un telefon din seria Galaxy S21 sau Galaxy S23 mergeți la Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați pentru a verifica dacă există noi actualizări. Rețineți că actualizările sunt lansate în loturi și este posibil să nu fie disponibile pentru toată lumea în același timp. Deci, dacă nu vedeți o actualizare în așteptare astăzi, puteți oricând să verificați din nou mai târziu. De asemenea, puteți primi o notificare odată ce lansarea OTA ajunge pe dispozitivul dvs. Galaxy.

Telefoanele din seria Galaxy S21 împlinesc trei ani săptămâna viitoare, dar încă mai au multă viață în ele. Samsung va lansa patru actualizări majore ale sistemului de operare Android pentru seria Galaxy S21, ceea ce înseamnă că vor primi Android 15.