Seria Galaxy S23 va primi Portrait Mode 2x cu o actualizare a camerei

280
Portrait Mode 2x Samsung Galaxy S23
Sursă foto: via AndroidAuthority

Seria Samsung Galaxy S23 este cea mai recentă gamă de smartphone-uri emblematică a mărcii. Oferă specificații foarte bune și o configurație versatilă a camerei. Acum Samsung este pregătit să reintroducă o funcție de mod portret 2x în camera sa din seria Galaxy S23. Acest lucru se va întâmpla printr-o viitoare actualizare de firmware. Gigantul sud-coreean a eliminat inițial această funcție cu câteva luni în urmă, dar se pare că prin reintroducerea Portrait Mode 2x compania răspunde la feedback-ul utilizatorilor și o aduce înapoi.

Hardware-ul camerei la seria Galaxy S23 este cu siguranță foarte puternic. Cu toate acestea, există anumite sughițuri pe ici și colo, iar compania lucrează constant la îmbunătățirea experienței camerei acestor telefoane. Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra vor primi Portrait Mode 2x și remedierea HDR în viitoarea actualizare a software-ului, a anunțat Ice Universe pe Twitter, potrivit GizmoChina.

Portrait Mode 2x va reveni pe seria Galaxy S23

Pe lângă Portrait Mode 2x, viitoarea actualizare va aborda și probleme legate de performanța HDR a lui Galaxy S23 Ultra. Unii utilizatori au reclamat probleme cu camera în anumite condiții de iluminare. Samsung a recunoscut oficial problema legată de HDR și a confirmat că viitoarea actualizare software pentru Galaxy S23 Ultra va rezolva problema HDR. Cunoscutul tipster Ice Universe susține că a primit o confirmare de la echipa de asistență Samsung că „îmbunătățirile sunt în curs și vor fi incluse în următoarea actualizare”.

HDR se referă la setul de tehnologii și tehnici de imagistică care permit creșterea intervalului dinamic de imagini sau videoclipuri. Formatele HDR se referă la formate precum HDR10, HDR10+, Dolby Vision și HLG (Hibrid Log-Gamma).

Caracteristica HDR (High Dynamic Range) este concepută pentru a surprinde mai multe detalii în zonele luminoase și întunecate ale unei scene. Un efect de halou în jurul obiectelor a fost observat în condiții de lumină scăzută când se utilizează caracteristica HDR. Acest lucru se întâmplă în special atunci când sursa de lumină primară este prezentă în cadru. Problema apare dintr-o combinație de cadre de intrare cu valoare negativă a expunerii care conțin modele de contur identice și aplicarea cartografierii locale a tonurilor după ieșirea HDR. Samsung a recunoscut și a promis că va remedia problema cu următoarea actualizare.

Cea mai recentă actualizare de securitate din mai 2023 pentru seria Galaxy S23 nu a rezolvat problema HDR. Cel mai probabil Samsung va lansa încă o actualizare în această lună pentru a rezolva problema. Potrivit aceluiași Ice Universe, echipa de asistență Samsung este deschisă și la noi sugestii pentru alte funcții.

În aprilie Samsung a adus mai multe îmbunătățiri camerelor din seria Galaxy S23. Acestea au inclus optimizări pentru aplicația Galerie, mecanismul de focalizare automată, modul Super Steady On și Camera Assistant.