Galaxy S23 Ultra poate primi camera Samsung de 200MP

446
Galaxy S23 poate primi camera Samsung de 200 MP
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a anunțat anul acesta un senzor pentru cameră cu o rezoluție uimitoare de 200MP. Samsung HM1 ISOCELL de 200MP este cel mai mare senzor de cameră pentru telefoane mobile până în acest moment. Dar, gigantul tech sud-coreean încă nu îl folosește într-un dispozitiv de vânzare cu amănuntul. Conform ultimelor informații, sunt speranțe cu Samsung Galaxy S23 Ultra.

Speram că acest sensor din seria Samsung ISOCELL își va face loc în telefonul Samsung Galaxy S22 Ultra. În schimb s-a dovedit că flagship-ul companiei din 2022 va avea din nou o cameră de 108MP de a treia generație, deși una îmbunătățită. Nu este exclus să vedem prima dată această cameră pe un smartphone Xiaomi, dar până în acest moment nu sunt informații concrete.

Samsung Galaxy S23 Ultra cu o cameră de 200MP

Potrivit PhoneArena, care citează pe cunoscutul Ice Universe – care oferă de obicei informații precise – modelul Galaxy S23 Ultra va avea o cameră principală de 200MP în modulul său foto. Samsung va va îmbunătăți în continuare această cameră fără a modifica numărul de pixeli din senzor. Potrivit @UniverseIce, camera de 200MP va fi „optimizată pentru următorii câțiva ani”.

Poate că o cameră de 200 megapixeli pe un smartphone sună exagerat. Totuși, ne amintim că aceasta este rezoluția maximă, pentru o singură cameră, pe care o acceptă procesoarele Snapdragon 888 sau chiar Snapdragon 8 Gen 1. Deci, Samsung poate lua în considerare implementarea unui astfel de camere în modelele sale Ultra. În acest fel este aproape sigur că senzorul Samsung HM1 ISOCELL de 200MP va fi la bordul lui Galaxy S23 Ultra.

Samsung a introdus primul senzor ISOCELL în 2015, apoi unul ISOCELL de 0,9 pixeli în 2017. În iunie 2018, Samsung a introdus senzorii ISOCELL Plus și ISOCELL 2.0. Anul acesta Samsung a lansat senzori ISOCELL de 0,7 μm-pixeli.

Pe de altă parte, ne așteptăm ca Galaxy S22 Ultra să vină cu un modul foto spate cu patru camere. Va fi acolo o camera principală de 108MP mult îmbunătățită, conform tuturor informațiilor de până acum. Aceasta va fi însoțită de două camere telefoto de 12MP și o cameră ultra-largă tot de 12MP pentru un pachet general impresionant.

Revenind la camera HM1 ISOCELL de 200MP s-ar putea să nu o vedem prima dată pe un smartphone Samsung. Primul utilizator pentru camera de 108MP a fost Xiaomi. Cu noul senzor Samsung sigur va rezolva problemele de hardware la Galaxy S23 Ultra pentru a implementa această cameră.