Acasă Stiri Samsung ISOCELL HP1 - prima cameră smartphone cu rezoluție de 200MP

Samsung ISOCELL HP1 – prima cameră smartphone cu rezoluție de 200MP

Compania Samsung a lansat doi noi senzori de imagine pentru smartphone-uri. Samsung ISOCELL HP1 este primul senzor de imagine de 200 megapixeli din industrie. Samsung ISOCELL GN5 de 50MP este primul senzor de imagine care vine cu focalizare în toate direcțiile și tehnologie Dual Pixel Pro. Cei doi senzori CMOS de vârf vor avea o utilizare largă pe cele mai premium smartphone-uri de pe piață.

Samsung a fost pionier în tehnologiile de pixeli ultrafini care duc senzorii de imagine de înaltă rezoluție la nivelul următor”. A declarat Duckhyun Chang, vicepreședinte executiv al afacerilor cu senzori la Samsung, conform Samsung Newsroom. „Cu Samsung ISOCELL HP1 care sparge barierele pixelilor și ISOCELL GN5 aducând focalizare automată ultrarapidă, Samsung conduce tendința tehnologiilor de imagistică mobilă de generația următoare”.

Samsung ISOCELL HP1 de 200MP pentru fotografii incredibile

Samsung ISOCELL HP1 este primul senzor de imagine mobil din industrie care acceptă 200MP. Bazat pe cei mai avansați pixeli Samsung de 0,64μm, ISOCELL HP1 aduce o astfel de rezoluție ultra-înaltă într-un pachet mic care se potrivește confortabil dispozitivelor portabile de astăzi. Astfel fotografiile vor avea detalii uimitoare și clare chiar și atunci când sunt decupate sau redimensionate.

Pentru o fotografie cu lumină scăzută, ISOCELL HP1 are o tehnologie complet nouă ChameleonCell. Este o tehnologie de combinare a pixelilor care utilizează un aspect doi-doi-patru-patru-patru sau pixel complet, în funcție de mediu. Într-un mediu cu lumină redusă, HP1 se transformă într-un senzor de imagine de 12,5MP cu pixeli mari de 2,56μm. Pixelul nou format de 2,56μm este capabil de absorbție și sensibilitate mai mare a luminii. În acest fel captează fotografii mai luminoase și mai clare în interior sau seara. În medii luminoase în aer liber, cei 200 de milioane de pixeli ai senzorului pot captura fotografii incredibile.

ISOCELL HP1 poate realiza videoclipuri 8K la 30 de cadre pe secundă (fps) cu pierderi minime în câmpul vizual. HP1 combină patru pixeli învecinați pentru a reduce rezoluția la 50MP sau 8.192 x 6.144 pentru a realiza videoclipuri de 8K (7.680 x 4.320) fără a fi nevoie să decupați sau să micșorați rezoluția completă a imaginii.

Samsung ISOCELL GN5 cu Dual Pixel Pro

ISOCELL GN5 – este un senzor de 50MP de 1.0μm care aduce îmbunătățiri performanței și preciziei de focalizare automată. Prezintă pentru prima dată tehnologia Front Deep Trench Isolation pe un design Dual Pixel. ISOCELL GN5 este urmașul senzorului Samsung ISOCELL GN2.

Samsung ISOCELL GN5 este primul senzor de imagine de 1,0μm din industrie care integrează Dual Pixel Pro. Este o tehnologie de focalizare automată în toate direcțiile, care poate spori substanțial capacitățile de focalizare automată. GN5 are două fotodiode în fiecare pixel de 1,0μm. Pixelii de focalizare automată combină urmărirea verticală și orizontală pe întreaga lățime a senzorului pentru o focalizare precisă și instantanee.

Cu un milion de fotodiode multi-direcționale cu detectare de fază care acoperă toate zonele senzorului, focalizarea automată a ISOCELL GN5 devine instantanee, permițând imagini mai clare fie în medii luminoase, fie cu lumină redusă.

Samsung și-a anunțat pentru prima dată tehnologia ISOCELL în 2013. Aceasta reduce diafragma culorii între pixeli prin plasarea unei bariere fizice, permițând pixelilor de dimensiuni mici să obțină o fidelitate a culorii mai mare. Pe baza acestei tehnologii, Samsung a introdus primul senzor de imagine de 1,0 μm-pixel din industrie în 2015 și un senzor de 0,9 pixeli în 2017.

Stiri

Samsung a înregistrat marca „Samsung Bot” în SUA și Canada

Se așteaptă ca Samsung Electronics să introducă roboți de uz casnic sub marca „Samsung Bot” pe piața nord-americană. Potrivit Organizației Mondiale a...

Cum să vă configurați noul smartphone Samsung Galaxy

Samsung produce unele dintre cele mai bune telefoane de pe piață. Dar deși și-a simplificat configurația inițială în ultimele câteva generații, tot...

TSMC va depăși Samsung în investițiile de cipuri semiconductoare în 2022

În urmă cu doi ani, Samsung a dezvăluit planul său măreț de a deveni cel mai mare brand de semiconductori din lume...

Sistemul de operare Android 13 va oferi Material You Dynamic theme

Cu versiunea Android 12, Google a introdus un sistem de tematică dinamică Material You pentru dispozitive. Din păcate, funcția Material You Dynamic...

Cum să folosiți WhatsApp pe Samsung Galaxy Watch 3

WhatsApp este o aplicație esențială pe fiecare dispozitiv, indiferent de platforma pe care o utilizați. Această tendință vine acum la gadgeturile purtabile,...

Actualizarea de securitate din ianuarie lansată pentru Galaxy S20 FE

După ce recent au primit actualizarea la interfața Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12, posesorii de Galaxy S20 FE 5G...

Samsung Galaxy Tab S8, o tabletă pe care o vei dori

După anunțul oficial al lui Galaxy S21 FE la începutul acestei luni, mulți fani Galaxy așteaptă cu nerăbdare luna februarie. Luna viitoare...