Acasă Stiri Samsung ISOCELL HP1 - prima cameră smartphone cu rezoluție de 200MP

Samsung ISOCELL HP1 – prima cameră smartphone cu rezoluție de 200MP

Compania Samsung a lansat doi noi senzori de imagine pentru smartphone-uri. Samsung ISOCELL HP1 este primul senzor de imagine de 200 megapixeli din industrie. Samsung ISOCELL GN5 de 50MP este primul senzor de imagine care vine cu focalizare în toate direcțiile și tehnologie Dual Pixel Pro. Cei doi senzori CMOS de vârf vor avea o utilizare largă pe cele mai premium smartphone-uri de pe piață.

Samsung a fost pionier în tehnologiile de pixeli ultrafini care duc senzorii de imagine de înaltă rezoluție la nivelul următor”. A declarat Duckhyun Chang, vicepreședinte executiv al afacerilor cu senzori la Samsung, conform Samsung Newsroom. „Cu Samsung ISOCELL HP1 care sparge barierele pixelilor și ISOCELL GN5 aducând focalizare automată ultrarapidă, Samsung conduce tendința tehnologiilor de imagistică mobilă de generația următoare”.

Samsung ISOCELL HP1 de 200MP pentru fotografii incredibile

Samsung ISOCELL HP1 este primul senzor de imagine mobil din industrie care acceptă 200MP. Bazat pe cei mai avansați pixeli Samsung de 0,64μm, ISOCELL HP1 aduce o astfel de rezoluție ultra-înaltă într-un pachet mic care se potrivește confortabil dispozitivelor portabile de astăzi. Astfel fotografiile vor avea detalii uimitoare și clare chiar și atunci când sunt decupate sau redimensionate.

Pentru o fotografie cu lumină scăzută, ISOCELL HP1 are o tehnologie complet nouă ChameleonCell. Este o tehnologie de combinare a pixelilor care utilizează un aspect doi-doi-patru-patru-patru sau pixel complet, în funcție de mediu. Într-un mediu cu lumină redusă, HP1 se transformă într-un senzor de imagine de 12,5MP cu pixeli mari de 2,56μm. Pixelul nou format de 2,56μm este capabil de absorbție și sensibilitate mai mare a luminii. În acest fel captează fotografii mai luminoase și mai clare în interior sau seara. În medii luminoase în aer liber, cei 200 de milioane de pixeli ai senzorului pot captura fotografii incredibile.

ISOCELL HP1 poate realiza videoclipuri 8K la 30 de cadre pe secundă (fps) cu pierderi minime în câmpul vizual. HP1 combină patru pixeli învecinați pentru a reduce rezoluția la 50MP sau 8.192 x 6.144 pentru a realiza videoclipuri de 8K (7.680 x 4.320) fără a fi nevoie să decupați sau să micșorați rezoluția completă a imaginii.

Samsung ISOCELL GN5 cu Dual Pixel Pro

ISOCELL GN5 – este un senzor de 50MP de 1.0μm care aduce îmbunătățiri performanței și preciziei de focalizare automată. Prezintă pentru prima dată tehnologia Front Deep Trench Isolation pe un design Dual Pixel. ISOCELL GN5 este urmașul senzorului Samsung ISOCELL GN2.

Samsung ISOCELL GN5 este primul senzor de imagine de 1,0μm din industrie care integrează Dual Pixel Pro. Este o tehnologie de focalizare automată în toate direcțiile, care poate spori substanțial capacitățile de focalizare automată. GN5 are două fotodiode în fiecare pixel de 1,0μm. Pixelii de focalizare automată combină urmărirea verticală și orizontală pe întreaga lățime a senzorului pentru o focalizare precisă și instantanee.

Cu un milion de fotodiode multi-direcționale cu detectare de fază care acoperă toate zonele senzorului, focalizarea automată a ISOCELL GN5 devine instantanee, permițând imagini mai clare fie în medii luminoase, fie cu lumină redusă.

Samsung și-a anunțat pentru prima dată tehnologia ISOCELL în 2013. Aceasta reduce diafragma culorii între pixeli prin plasarea unei bariere fizice, permițând pixelilor de dimensiuni mici să obțină o fidelitate a culorii mai mare. Pe baza acestei tehnologii, Samsung a introdus primul senzor de imagine de 1,0 μm-pixel din industrie în 2015 și un senzor de 0,9 pixeli în 2017.

Stiri

Frigiderele Samsung cele mai bune în evaluarea StiWa din Germania

Frigiderele Samsung au fost recunoscute ca fiind cele mai bune frigidere din Germania. Cea mai mare organizație și fundație germane a consumatorilor...

Samsung în parteneriat cu muzeul Louvre pentru lucrări de artă în Art Store

Samsung a semnat zilele trecute un parteneriat cu Muzeul Luvru (Louvre în franceză), renumitul muzeu de artă din Paris. Prin această colaborare...

Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a...

Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va...

Galaxy Book Flex 3 Alpha certificat de FCC, rulează Windows 11 Pro

Samsung pare să dezvolte o continuare directă a laptopului Galaxy Book Flex 2 Alpha în așteptarea marelui anunț Microsoft Windows 11 de...

Galaxy Watch 4 Golf Edition a fost lansat de Samsung în Coreea de Sud

La modelele Galaxy Watch și Watch Active 2, Samsung a lansat și o ediție specială Golf Edition. Ambele ceasuri au avut succes...

Galaxy S22 Ultra cu încărcare de 45W și noi detalii despre Exynos 2200

Acum, când seria Apple iPhone 13 a fost lansată oficial, în timp ce Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3...