Galaxy S23 Ultra va avea un mod video „Ultra Stabilization”

287
Galaxy S23 Ultra va avea un mod video Ultra Stabilization
Sursa foto: hdblog.it

Deoarece smartphone-urile au devenit aparatul nostru de fotografiat de zi cu zi, este foarte important, dacă nu esențial, ca acestea să aibă funcții multimedia avansate. De exemplu stabilizarea optică a imaginii (OIS). Acum OIS a început să apară chiar și în gama medie Samsung, dar în cea superioară parcurge drumuri din ce în ce mai rafinate. Astfel viitorul super-star Samsung Galaxy S23 Ultra va veni cu modul Ultra Stabilization.

Galaxy S22 Ultra a îmbunătățit semnificativ stabilizarea optică și software-ul compartimentului camerei sale. S22 Ultra oferă performanțe cu 48% mai mari decât generația anterioară atunci când folosește stabilizarea Super Steady. Totuși se pare că, cu Galaxy S23 Ultra, Samsung vizează chiar mai sus, conform celor mai recente zvonuri. Informația, via HDBlog, vine de la insiderul Ricciolo. Acesta a distribuit pe Twitter numele uneia dintre noile funcții pe care le vom găsi pe următorul vârf de gamă al casei sud-coreene, și anume modul Ultra Stabilization. Apple are ceva de genul acesta pe seria iPhone 14.

Modul video „Ultra Stabilization” pe Galaxy S23 Ultra

Soluția Apple permite noilor iPhone-uri să filmeze videoclipuri în 2.8K cu un nivel de stabilizare cu adevărat impecabil, fără a renunța la modul Dolby Vision HDR chiar și în acest format. Modul Super Steady al Samsung, pe de altă parte, este în prezent limitat la FullHD până la 60 fps, astfel încât Samsung ar putea urmări să îmbunătățească această caracteristică cu următoarea generație de telefoane emblematice.

Din păcate, Ricciolo nu intră în detalii în privința modului video Ultra Stabilization. Insiderul nu explică ce ar trebui să se schimbe de la actualul Super Steady Mode la această presupusă stabilizare Ultra. Este posibil să fie o îmbunătățire a modului existent, despre care ne amintim că folosește o decupare a senzorului cu unghi ultra-larg pentru a returna o imagine mai netedă decât cea normală. Probabil ne vom edifice asupra acestui fapt în zilele următoare.

Super Steady Mode folosește inteligența artificială pentru a compensa mișcarea instabilă în timpul înregistrării video. Astfel mișcarea obiectelor din videoclip pentru a fi mai lină și puteți înregistra clipuri video chiar și în timpul alergării.

Cu siguranță scopul principal este de a oferi o creștere a rezoluției, care este principala slăbiciune a implementării actuale. Acum calitatea stabilizării este foarte ridicată, chiar dacă tinde să se deterioreze în unele situații. Nu este clar dacă aceasta va fi una dintre caracteristicile pe care Samsung se va concentra ca parte din prezentarea seriei Galaxy S23 (al lui Ultra în special), dar este plauzibil că vom vedea știri viitoare interesante despre noul mod video.