Telefoanele din seria Galaxy S24 sunt testate cu Android 15 și One UI 7

91
Android 15, One UI 7
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Știm deja că Google are în culise în teste sistemul de operare Android 15. Această versiune va ajunge la unele dispozitive eligibile în toamnă. După ce Galaxy Xcover 5 a primit Android 14, Samsung a terminat cu actualizările la toate dispozitivele mobile eligibile cu acest sistem de operare. Acum am aflat că a început să testeze telefoanele din seria Galaxy S24 cu Android 15 și One UI 7.

Android 15 este în prezent în faza beta la compania Google. Totuși, Samsung lucrează deja la noul software pentru versiunile europene ale Galaxy S24, Galaxy S24+ și Samsung S24 Ultra. Făcând o comparație cu anii trecuți, putem spune că este relativ devreme pentru Samsung față de alți ani. De obicei, primele firmware-uri de testare apar doar la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, potrivit GalaxyClub.

Cu toate acestea, ne așteptăm ca Android 15 să vină pe unele telefoane Samsung doar spre sfârșitul acestui an. Drumul de la testele beta la lansarea finală este lung și de multe ori presărat cu hopuri. În primul rând Samsung trebuie să testeze o mulțime de caracteristici și funcții suplimentare cu propria interfață One UI. Mai mult, Samsung are încă de lucrat până să lanseze primele versiuni beta de Android 15. Acest lucru va debuta cu seria Galaxy S24 mai târziu în acest an. Firmware-urile care sunt testate în prezent nu indică încă pregătiri nici măcar pentru One UI 7 beta.

Anul trecut, versiunea beta Android 14 pentru seria Galaxy S23 a început abia în august. Lansarea finală a început la sfârșitul lunii octombrie tot cu aceste telefoane din seria Galaxy S23. Apoi, mai multe telefoane și tablete Galaxy au fost actualizate pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie.

Android 15 are nume de cod intern „Vanilla Ice Cream”. Prima previzualizare pentru dezvoltatori a fost în februarie, iar în aprile au început testele beta. Cu Android 15 conectivitatea prin satelit va fi introdusă la nivelul întregului sistem.

Din câte știm în acest moment, Android 15 și One UI 7 vor veni la toate modelele Galaxy S din 2021. Deci tot ce există între această serie și seria Galaxy S24, vor primi Android 15 și interfața One UI 7. La fel, toate telefoanele Galaxy Z începând cu Flip 3 și Fold 3 și terminând cu Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 sunt, de asemenea, eligibile. Aceasta va fi ultima actualizare Android pentru seria Galaxy S21 – cu excepția modelului Galaxy S21 FE. Acesta a fost lansat mai târziu și va fi eligibil și pentru Android 16 de anul viitor.

Desigur, multe telefoane din seria Galaxy A vor primi și upgrade-ul. Ne gândim în primul rând la Galaxy A53, A54 și Galaxy A55, dar și la Galaxy A33, A34 și Galaxy A35. Același lucru se va întâmpla cu modelele Galaxy A14, Galaxy A15, A23 și Galaxy A25.