Seria Galaxy S24 va avea probabil conectivitate prin satelit

309
Seria Galaxy S24 va avea probabil conectivitate prin satelit
Sursa foto: via sammobile.com

Au fost tot felul de informații anul trecut că Samsung va lansa seria Galaxy S23 cu conectivitate prin satelit pentru apeluri de urgență și mesagerie. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat. Nici seria Galaxy S23 nu are conectivitate prin satelit pentru serviciile de urgență. Acum sunt informații că Samsung va aduce conectivitate prin satelit pe seria Galaxy S24 de anul viitor.

Într-un interviu acordat agenției de presă sud-coreeane Yonhap News, Lee Jong-ho, ministrul științei și TIC din Coreea de Sud, a susținut că se așteaptă ca mărcile autohtone de smartphone-uri să lanseze un serviciu care aduce transmisie de date între telefoanele 5G și sateliți anul viitor. Samsung este singura marcă mare de smartphone-uri din Coreea (LG și-a închis divizia de smartphone-uri). Se înțelege de aici că Samsung ar putea aduce conectivitate prin satelit pe seria Galaxy S24.

Nu pot să spun sigur, dar știu că industria autohtonă are în vedere comercializarea serviciului anul viitor. Așteptăm ca anul viitor să fie pregătit un standard legat de comunicațiile prin satelit.” A spus Lee Jong-ho în interviu, potrivit SamMobile.

Conectivitate prin satelit pe seria Galaxy S24

Snapdragon 8 Gen 2, folosit în telefoanele Samsung lansate anul acesta, se poate conecta la sateliții LEO (Low Earth Orbit) pentru servicii de apeluri de urgență și mesagerie. Cu toate acestea, seria Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 nu au conectivitate prin satelit. Samsung a explicat la începutul acestui an că ecosistemul de conectivitate prin satelit nu este încă matur. Compania va aștepta ca ecosistemul să se îmbunătățească înainte de a aduce noua caracteristică. Sunt informații că Samsung lucrează cu Iridium Communications, care are mai mulți sateliți pe orbită terestră joasă pentru comunicații de urgență.

Iridium Communications Inc. este o companie americană cu sediul în McLean, Virginia. Iridium are un sistem de 66 de sateliți activi și 9 de rezervă pe orbită pentru comunicații mobile. Sistemul este numit după elementul chimic iridiu.

Anul viitor, compania va lansa Galaxy S24 în primul trimestru al anului. Se așteaptă ca Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra să vină în două versiuni: una cu cip Exynos 2400 și cealaltă cu Snapdragon 8 Gen 3. Dacă Galaxy S24 primește conectivitate prin satelit și Exynos 2400 trebuie să aibă această funcție. Samsung și-a dezvoltat conectivitatea prin satelit bidirecțională pentru cipurile Exynos care ar putea fi utilizate în seria Galaxy S24.

Conectivitatea bidirecțională prin satelit permite telefoanelor să se conecteze la sateliți pe orbită terestră joasă. Astfel se pot trimite apeluri și mesaje atunci când nu există o rețea de telefonie mobilă în zona unde se află telefonul. Acest lucru permite utilizatorilor să fie reperați atunci când se pierd într-o zonă fără semnal mobil. În viitor, tehnologiile ar putea permite telefoanelor obișnuite să aibă comunicații prin satelit bidirecționale fără hardware suplimentar, iar o astfel de tehnologie a fost testată pe Galaxy S22.