Telefoanele Galaxy vor avea printre primele conectivitate prin satelit

298
Telefoanele Galaxy vor avea primele conectivitate prin satelit
Sursa foto: via sammobile.com

Actualizarea Android 14 aduce multe funcții noi, inclusiv scalarea mai bună a fonturilor, durată de viață îmbunătățită a bateriei și confidențialitate mai bună pentru imagini și videoclipuri. De asemenea, oferă suport nativ pentru conectivitate prin satelit pentru comunicații de urgență. Această din urmă caracteristică ar putea apărea prima dată pe telefoanele Google și Samsung.

Google a anunțat la evenimentul Google I/O 2023 de la începutul acestui an că a adăugat suport pentru conectivitate prin satelit la Android 14. Acum, potrivit SamMobile, contul oficial Team Pixel FC a anunțat pe Twitter că această conectivitatea prin satelit va fi disponibilă mai întâi pe telefoanele Samsung și Google. Rețineți că Team Pixel FC este un cont oficial de fan club pentru dispozitivele Pixel și nu un canal de comunicare directă de la Google. Totuși, postarea sugerează noutățile ce urmează să vină.

Conectivitate prin satelit: ar putea debuta cu seria Galaxy S24

Conectivitatea nativă bidirecțională prin satelit permite utilizatorilor să trimită SMS-uri chiar și atunci când telefonul lor se află într-o zonă fără conexiune celulară. Mesajul este transmis prin satelit către furnizorul de rețea, care apoi trimite mesajul către contactul dorit. Pentru ca această caracteristică să funcționeze, un utilizator trebuie să fie în aer liber, cu o vedere clară a cerului și un telefon cu suport hardware nativ pentru conectivitate bidirecțională prin satelit.

Actualul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, aflat în telefoanele emblematice din seria Galaxy S23 acceptă această caracteristică. Totuși, cipul are nevoie de hardware suplimentar, iar caracteristica va fi complet gata în a doua jumătate a acestui an.

Hardware-ul este partea fizică a unui sistem informatic, componentele sale electrice, electronice și mecanice tangibile. Termenul datează de la începutul secolului al XVI-lea, când a fost folosit pentru a indica obiecte precum unelte și arme.

S-a zvonit anul trecut că seria S23 va fi prima de la Samsung care avea avea conectivitate nativă prin satelit. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat. Samsung a spus că nu a adus caracteristica, deoarece tehnologia nu este încă pregătită pentru prime time. Câteva luni mai târziu, compania a dezvăluit tehnologia sa de conectivitate bidirecțională prin satelit pentru smartphone-uri. Se așteaptă ca această funcție să fie disponibilă pe seria Galaxy S24, care va fi lansată la începutul anului 2024.