Vești bune despre Galaxy S24 FE: ecran mai mare, talie mai subțire

92
Galaxy S24 FE
Sursă foto: @onleaks & @Giznext

Încă de la lansare telefoanele Fan Edition au câștigat inimile fanilor, în special acelora atenți la buzunar, dar care voiau caracteristici emblematice. Galaxy S20 FE, Galaxy S21 FE sau Galaxy S23 FE au fost foarte bune primite de cumpărători, iar lucrurile par să stea la fel cu Galaxy S24 FE. Acum știm cum va arăta următorul Galaxy S24 FE datorită faimosului leaker OnLeaks. Randările scurse oferă o privire atentă asupra următorului flagship accesibil al Samsung și se conturează a fi o evoluție față de modelul anterior Galaxy S23 FE.

La prima vedere, Galaxy S24 FE arată destul asemănător cu omologii săi mai premium, Galaxy S24 și Galaxy S24+. Telefonul va avea un design plat și trei camere poziționate vertical pe spate. Smartphone-ul va fi disponibil în negru și verde, emanând o estetică premium cu cadrul din aluminiu liniile de antenă. Partea dreaptă găzduiește butoanele de volum și de pornire, în timp ce marginea de jos are un port USB-C, tavă SIM, grilaj pentru difuzorul principal și microfon.

Partea frontală a dispozitivului este locul unde vedem cele mai multe schimbări, potrivit PhonAndroid. Telefonul are rame mai subțiri care încadrează afișajul Super AMOLED de 6,65 inch (16,89 cm). Deși ramele laterale nu sunt complet uniforme, este o îmbunătățire ca estetică față de modelul de anul trecut, care folosea un design mai învechit.

Sub capotă, Galaxy S24 FE este de așteptat să aibă procesorul Samsung Exynos 2400. Deși benchmark-urile sugerează o frecvență puțin mai mică pentru nucleul principal Cortex-X4 în comparație cu varianta standard, acest lucru ar putea indica intenția Samsung de a folosi o versiune modificată și optimizată pentru modelul Fan Edition.

ARM Cortex-X4 este un nucleu CPU de înaltă performanță lansat în 2023. Cortex-X4 de 3,4 GHz este a patra generație de procesoare de înaltă performanță din seria X și oferă cu până la 14% mai multe performanțe decât Cortex-X3.

În departamentul foto viitorul telefon destinat fanilor va păstra aceiași configurație a camerei găsite în Galaxy S24 și Galaxy S23 FE. Este vorba despre o cameră principală de 50MP, una cu teleobiectiv de 10MP și una cu unghi ultra-larg de 12MP. Atât obiectivul principal, cât și camera telefoto acceptă stabilizarea optică a imaginii (OIS).

Samsung a redus ușor grosimea cadrului în comparație cu Galaxy S23 FE. Galaxy S24 FE măsoară 162×77,3×8 mm în comparație cu Galaxy S23 FE 158×76,5×8,2 mm. Telefonul va avea cel mai probabil certificare IP67 pentru rezistența la praf și apă. Nu lipsesc un cititor de amprente in-display, difuzoare stereo și încărcare wireless. Caracteristicile sale de conectivitate ar putea include GNSS, 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, NFC și un port USB 3.2 Tip-C.

Durata de viață a bateriei și capacitățile de încărcare ar trebui, de asemenea, să fie comparabile cu modelele FE anterioare. Astfel ne așteptăm la o baterie de 4.500 mAh, încărcare rapidă de 25W și încărcare fără fir de 15W. Deci, puțin dezamăgitor în acest sens.