Galaxy S24 FE depistat pe Geekbench cu procesor Exynos 2400

82
Galaxy S24 FE
Sursă foto: MySmartPrice

Tot felul de zvonuri despre Galaxy S24 FE au mai fost în ultimul timp, dar acum a apărut ceva mai concret. Din câte se pare, momentul pentru lansarea viitorului model Fan Edition este tot mai aproape, este posibilă chiar o lansare în această vară. Telefonul tocmai a fost testat pe Geekbench, un semn că Samsung este în stadiu avansat cu lucrul la acesta.

Galaxy S24 FE care a fost testat este versiunea internațională, deoarece este alimentat de procesorul Exynos 2400. Acest cip este ușor de diferențiat de restul – nu există multe procesoare cu 10 nuclee în prezent. Dar viteza de ceas a nucleului principal Cortex-X4 este puțin mai mică decât ne așteptam, potrivit GSMArena.

În mod normal, nucelul Cortex-X4 rulează la o viteză de 3,2 GHz. Totuși, în testarea pe site-ul de referință a apărut cu o viteză de 3,1 GHz. Cele două clustere/nuclee sunt Cortex-A720 (două de 2,9 GHz + 3x @ 2,6 GHz) și Cortex-A520 (4x @ 2.0 GHz) sunt conform așteptărilor.

Sursă foto: TechPulse

Nu ne-am grăbi să tragem concluzii încă – acesta ar putea fi telefonul care rulează în modul Light Performance. Samsung nu a specificat niciodată cât de mult este redusă viteza ceasului în acest mod. Da, era să uităm, la bord este și un GPU Xclipse 940. Acest lucru confirmă faptul că un procesor Exynos 2400 va alimenta Samsung Galaxy S24 FE, dar o versiune underclockată. Telefonul va fi livrat cu Android 14 din cutie, dar, ca de obicei, nu va lipsi One UI 6.1.

GPU Xclipse 940 este un procesor grafic pentru telefoane și tablete, integrat în Exynos 2400. Se bazează pe arhitectura AMD RDNA 3 și include suport hardware pentru ray tracing. Are performanțe mai bune decât GPU Andreno 740.

Oricum, un lucru care nu s-a schimbat este cantitatea de RAM – încă 8GB. Cu toate acestea, în acest an, cumpărătorilor li se poate oferi opțiunea de a opta pentru 12GB. Cel puțin asta sugerează informațiile din mai multe surse. Acest lucru ar putea fi legat de capacitatea de stocare – 128GB (UFS 3.1) sau 256GB (UFS 4.0).

Sursă foto: Geekbench via GSMArena

Zvonurile sugerează că Samsung ar putea lansa varianta Galaxy S24 FE cu cip Snapdragon 8 Gen 3 pe unele piețe. Se spune că telefonul are o baterie de 4.500 mAh și suport pentru încărcare rapidă de 25W. Se pare că va oferi o cameră spate de 50MP. Unele informații susțin că Samsung va lansa pe Galaxy S24 FE la sfârșitul anului 2024. Dar dacă dispozitivul rulează deja benchmark-uri, ar putea fi aproape decât credem, așa că există speranță pentru o lansare de vară.