Samsung Galaxy S24 FE poate fi la fel de bun ca Galaxy S24

192
Sursa foto: via t3.com

Samsung Galaxy S23 FE este ultimul model Fan Edition lansat de Samsung. A fost foarte bine primit de utilizatorii care doreau un telefon cu multe caracteristici și specificații emblematice, dar la un preț accesibil. Acum se pare că Samsung are în vedere și lansarea unui model Galaxy S24 FE.

Seria Galaxy S24 are mai puțin de două luni de piață, dar deja se vorbește despre Samsung Galaxy S24 FE. Se așteaptă ca Galaxy S24 Fan Edition să fie o versiune mai ieftină a lui Galaxy S24, cu componente de bază similare, cum ar fi procesorul, dar camere mai puțin performante și materiale de construcție ceva mai ieftine. Telefonul este de așteptat să fie lansat în octombrie 2024 și să ofere aproape aceeași experiență ca Galaxy S24, dar la un preț mai mic.

Galaxy S24 este unul dintre cele mai bune telefoane pentru 2024, dar statutul său ar putea fi contestat de Galaxy S24 FE. Acum mai multe detalii despre viitorul telefon emblematic destinat fanilor, au fost distribuite online, potrivit T3.com. În acest fel avem parte de o primă privire și vedem la ce să ne așteptăm de la acest telefon.

Samsung a lansat prima ediție Fan Edition în 2020. A fost o continuare a modelului Samsung Galaxy S20 și a fost primit excelent de fanii Samsung. Telefonul a oferit aproape același hardware, dar la un preț mult mai accesibil. Tactica pare să fie aceea de a ademeni cumpărătorii cu lansarea inițială și apoi de a continua cu un al doilea val sub forma dispozitivului Fan Edition (FE). Am văzut că Samsung folosește adăugarea FE pentru telefoane, căști (Galaxy Buds FE) și tablete (seria Galaxy S9 FE).

În lumea fotbalului, bazele de suporteri sunt mai mult decât numere; sunt inima și sufletul cluburilor. Cei mai mulți fani din lume îi are echipa Real Madrid (peste 400 de miloane). Este urmată de FC Barcelona și Manchester United.

Principiul Fan Edition este să se concentreze pe elementele esențiale, hardware-ul și experiențele pe care fanii le doresc de fapt. Asta înseamnă să faci câteva sacrificii în alte zone. De exemplu la materialele de construcție sau camerele foto. Făcând acest lucru compania își poate permite un preț mai mic. Pentru mulți fani este un mic compromis, dar banii economisiți fac astfel opțiunea FE atractivă pentru clienți.

Ne așteptăm ca designul lui Galaxy S24 FE să copieze în mare măsură pe Galaxy S24. Astfel este posibil ca telefonul să vină cu un afișaj de 6,4 inch (16,26 cm), situat ca diagonală între Galaxy S24 și Galaxy S24+. Cel mai probabil va fi un ecran Super AMOLED.

Se spune că Exynos 2400 sau Snapdragon 8 Gen 3 vor fi la bord în funcție de piață. Astfel am putea vedea Europa primind Exynos și SUA primind Snapdragon. Deși există și șansa ca Samsung să opteze pentru Exynos la nivel global.

Este posibil să vedem aceeași cameră de 50MP de pe Galaxy S24, dar camera frontală și teleobiectivul vor fi cel mai probabil, mai slăbuțe. La fel a fost cazul cu actualul Samsung Galaxy S23 FE. Probabil o baterie de 4.500 mAh cu încărcare de 25W va furniza curentul electric necesar funcționării.

Samsung Galaxy S24 FE nu este de așteptat să fie anunțat până în octombrie 2024, cel mai devreme. Este prematur să înaintăm un preț, mai este mult de parcurs până la lansare și sigur vor apărea mai multe detalii despre acest dispozitiv.