Galaxy S24+ cu Snapdragon 8 Gen 3 și GPU mai rapid decât S23 Ultra

197
Galaxy S24+ cu Snapdragon 8 Gen 3
Sursa foto: via notebookcheck.com

Seria Galaxy S24 va fi lansată la începutul anului viitor, ce mai probabil în luna ianuarie. Știm deja și locația, primul eveniment Galaxy Unpacked 2024 va avea loc la San Francisco. Seria va fi compusă din Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Potirvit mai multor informații, modelul Ultra va fi singurul cu Snapdragon 8 Gen 3 la nivel global, celelalte două modele vor avea și procesorul Exynos 2400 în unele regiuni, inclusiv în Europa.

Se așteaptă ca Galaxy S24 Ultra să facă un salt de performanță considerabil în Europa datorită noului Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy. O apariție pe site-ul de referință Geekbench arată că viitorul flagship Samsung atinge performanțe grafice de aproape două ori mai mari decât Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy aflat pe Samsung Galaxy S23 Ultra.

Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy cu GPU foarte bun pe Galaxy S23+

În timp ce Samsung Galaxy S24 și S24+ sunt de așteptat să fie lansate în Europa cu un Exynos 2400, care abia poate ține pasul cu Snapdragon 8 Gen 2, Galaxy S24 Ultra se va lansa la nivel global cu Snapdragon. Și, potrivit Notebookcheck, diferența de performanță ar putea fi masivă, așa cum sugerează o nouă testare pe Geekbench.

În testul Geekbench 6 Vulkan, noul cip din versiunea americană a Galaxy S24+ a obținut un remarcabil 17.031 de puncte. Acest scor face telefonul cu 81,6% mai rapid decât Galaxy S23 Ultra cu Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy. O privire asupra rezultatelor de referință Geekbench Vulkan arată că cipul smartphone-ului este la egalitate cu Nvidia GeForce GTX 1050 dedicat pentru desktop-uri. Între timp, cel mai rapid iGPU de la AMD, Radeon 780M, este de aproximativ două ori mai rapid decât Snapdragon 8 Gen 3 Gor Galaxy.

Nvidia GeForce GTX 1050 este o placă grafică de gamă medie lansată în ianuarie 2017. Placa folosește cipul GP107, care este fabricat într-un proces FinFET de 14 nm de Samsung. Este extrem de eficientă în privința consumului de energie.

Desigur, un singur test pe benchmark oferă doar informații limitate despre capacitățile reale ale unui cip. O rulare pe Geekbench nu durează suficient de mult pentru a explora limitele sistemului de răcire al unui smartphone. Deci, este posibil ca performanța să fie alta în viața reală, cum a fost cazul cu Apple iPhone 15 Plus.

Credem că acest rezultat nu oferă cu adevărat informații despre capacitățile GPU-ului de pe Galaxy S24+. Mai multe informații despre GPU-ul lui Snapdragon 8 Gen 3 vom afla la Snapdragon Summit 24-26 octombrie.