Galaxy S24 Ultra: noi detalii despre baterie, procesor și camere

424
Galaxy S24 Ultra detalii despre baterie procesor si camere
Sursa foto: via mysmartprice.com

Seria Galaxy S24 este la aproximativ șase luni distanță de lansare și informațiile despre viitoarele telefoane, în special despre Galaxy S24 Ultra, sunt tot mai multe. Știm în acest moment că Galaxy S24 Ultra va avea un cadru din titan și un procesor Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy.

Acum au apărut alte detalii, tipsterul Yogesh Brar postând informații despre baterie, camere și procesor. Aflăm cu acestă ocazie că Samsung Galaxy S24 Ultra este posibil să nu ofere opțiuni de procesor Samsung Exynos, la fel cum s-a întâmplat cu Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra. Galaxy S24, Galaxy S24+ și Samsung Galaxy S24 Ultra vor fi lansate cândva în luna februarie 2024.

Cu câteva săptămâni în urmă, au apărut zvonuri că Galaxy S24 Ultra va avea exclusiv un procesor Qualcomm Snapdragon. Ieșea din discuție o variantă cu Exynos. Cea mai recentă informație sugerează același lucru, un procesor Qualcomm Snapdragon, fără nicio mențiune despre un Samsung Exynos. Potrivit MySmartPrice, Yogesh Brar a postat pe X (Twitter) mai multe informații despre Samsung Galaxy S24 Ultra. Potrivit lui, S24 Ultra va avea un cadru din titan și patru camere la spate.

Patru camere la spate pentru Galaxy S24 Ultra

Tot din postarea lui Yogesh Brar mai aflăm că telefonul va avea un ecran Dynamic AMOLED cu diagonala de 6,8 inch (17,27 centimetri) cu rezolluția QHD+. Rata de reîmprospătare este estimată să fie de 120 Hz. Yogesh mai menționează că S24 Ultra va avea procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Acest nou procesor va fi fabricat de Samsung și TSMC cu tehnologia de 4 nm.

TSMC are 1998 de acționari care dețin 991.090.111 acțiuni. Printre alții: Sanders Capital, JP Morgan Chase & Co, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon Corp, Capital World Investors, Massachusetts Financial Services Co sau Royal Bank of Canada.

Galaxy S24 Ultra va avea la spate patru camere. Va avea o nouă camera principală de 200 MP, împreună cu trei camere suplimentare de 12, 50 și 10 megapixeli. Cu toate acestea, Yogesh Brar nu menționează detaliile exacte ale acestora, nici dacă aceste lentile vor fi teleobiectiv, periscop sau altceva. Camera selfie de pe S24 Ultra este de așteptat să fie același de 12 MP, aflată pe Samsung Galaxy S23 Ultra. Ca software, telefonul va rula pe Android 14 și interfața Samsung One UI 6 din cutie.

Bateria lui Galaxy S24 Ultra va avea o capacitate de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 45 W. Deși Yogesh nu a menționat-o, sigur S24 Ultra va avea și suport pentru încărcare wireless. Nu vor lipsi certificarea IP68 pentru rezistență la praf și apă sau un scaner de amprente sub afișaj.

Aceste specificații sugerează că este posibil să nu vedem o schimbare majoră între S23 Ultra și S24 Ultra. Pe lângă un procesor nou și un teleobiectiv cu megapixeli mai mari, S24 Ultra arată destul de asemănător cu predecesorul său pe hârtie.