Galaxy S24 Ultra va filma cremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

71
Galaxy S24 Ultra
Sursă foto: Samsung Global newsroom

Samsung va revoluționa experiența de difuzare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 pentru spectatori și fani. Samsung, alături de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) va înregistra imagini cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, imagini capturate și distribuite cu Galaxy S24 Ultra. Imaginile vor juca un rol esențial la ceremonia de deschidere de pe Sena și în competițiile de navigație. Astfel Samsung va oferi fanilor din întreaga lume o perspectivă nouă asupra marilor sportivi ai lumii în timpul Olimpiadei.

În calitate de partener oficial pentru echipamente de comunicații wireless și echipament de calcul ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, Samsung va valorifica tehnologia sa mobilă avansată și conectivitatea 5G pentru a oferi o perspectivă mai apropiată asupra momentelor iconice din competiție. Această nouă perspectivă, alimentată de inovația Samsung Galaxy, nu doar că va ajuta Jocurile de la Paris 2024 să își îndeplinească promisiunea de a fi cele mai deschise jocuri din istorie, ci va și consolida moștenirea Samsung în sprijinul Jocurilor Olimpice și Paralimpice prin inovație.

„Într-o societate tot mai conectată, tehnologia mobilă Samsung a ajutat la transformarea relațiilor utilizatorilor cu lumea înconjurătoare. Fiind un partener de aproape trei decenii, știm cât de important este să facilităm aceleași conexiuni la Jocurile Olimpice. Suntem onorați să colaborăm îndeaproape cu CIO și OBS pentru a furniza imagini de înaltă calitate care vor face parte dintr-o serie de premiere la Paris 2024. Astfel vom aduce fanii de acasă la fața locului, aproape de emoția competiției, cu Galaxy S24 Ultra”. A spus Stephanie Choi, vicepreședinte executiv și șef al departamentului de marketing al Mobile eXperience de la Samsung, potrivit SamsungNewsroom.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pentru prima dată în afara unui stadion. La Paris 2024, 10.500 de sportivi vor defila pe râul Sena în bărci desemnate pentru fiecare delegație națională. Este o ceremonie care se dorește a fi cea mai deschisă și accesibilă din istorie. Plecând de la podul Austerlitz, parada iconică va urma un traseu de șase kilometri prin centrul Parisului, înainte de finalul grandios la Trocadéro.

Sursă foto: Samsung Global newsroom

Pentru a aduce fanii de acasă mai aproape de acțiune și pentru a le oferi o privire mai intimă asupra reacțiilor sportivilor în timpul acestei călătorii unică în viață, Samsung va instala peste 200 de smartphone-uri Samsung Galaxy S24 Ultra la prova și pe laturile celor 85 de ambarcațiuni ale sportivilor la ceremonia de deschidere. Imaginile HDR captate cu S24 Ultra vor fi distribuite și transmise prin intermediul unei rețele 5G furnizate de Orange. Orange este furnizorul oficial de rețele mobile al Paris 2024. Orange va instala 12 stații de bază 5G de-a lungul Senei pentru a crea prima rețea standalone 5G din Franța. Este o premieră menită să asigure o conectivitate 5G și o experiență de vizionare perfectă pentru fanii din întreaga lume.

Samsung va utiliza aceeași tehnologie și pentru competițiile de navigație din Marsilia. Compania va instala câte un Samsung Galaxy S24 Ultra pe fiecare barcă de competiție. Astfel fanii vor putea să trăiască emoția cursei alături de sportivii lor preferați fiind cu adevărat în acțiune.

Toate acestea au implicat noi provocări, luni de cercetare, dezvoltare și testare. Samsung a colaborat cu Olympic Broadcasting Services (OBS) și Orange – pentru a garanta calitatea video și performanța conectivității în diverse condiții meteo. Samsung a abordat aceste provocări prin valorificarea caracteristicilor de stabilizare optică a imaginii de pe S24 Ultra.

Această declarație marchează următoarea etapă a angajamentului îndelungat al Samsung, în strânsă colaborare cu CIO, de a stimula transformarea digitală și de a oferi tehnologii de vârf la Jocurile Olimpice, prezentând cele mai recente inovații mobile pentru sportivi, fani și comunități. Această contribuție a început cu programul „Call Home”, care a permis celor aproape 2.500 de sportivi să vorbească gratuit cu familiile lor în 1998. Atunci accesul la telefoanele mobile era mult mai limitat.

Samsung a continuat cu aplicația Wireless Olympic Works (WOW), primul serviciu oficial de informații olimpice pe mobil. Aplicația WOW a fost introdusă organizatorilor olimpici prin intermediul telefoanelor Palm OS furnizate de Samsung la Atena 2004. Apoi a fost pusă la dispoziția publicului la Vancouver 2010, oferind fanilor cele mai noi actualizări direct pe telefoanele lor mobile.

În plus față de inovația în domeniul mobil, Samsung a contribuit și la modul în care sportivii se conectează și comunică în timpul Olimpiadelor. Începând cu Nagano 1998, Samsung a furnizat sportivilor și personalului peste 120.000 de produse mobile. Va reamintim că Samsung Galaxy S24 Ultra a primit “Smartphone Camera of the Year 2024