Galaxy S24 Ultra trimis în stratosferă face fotografii uluitoare

189
Samsung launches Galaxy S24 Ultra to the stratosphere
Sursa foto: 9to5google.com

Samsung a lansat în ianuarie pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra cu actualizări mai mult sau mai puțin vizibile. Toate vin cu Galaxy AI, iar acest lucru a avut un mare impact și asupra fotografiilor făcute de cele trei modele. În special camera de 200 megapixeli a modelului Ultra reușește lucruri incredibile.

Samsung a decis să arate capabilitățile camerei aflate Galaxy S24 Ultra transformându-l într-o cameră aeriană care face fotografii la peste 33 km deasupra Pământului. Galaxy S24 Ultra este cea mai scumpă și puternică versiune a gamei Galaxy S de până acum. Are o cameră incredibilă de 200MP și capabilități uluitoare de zoom, potrivit 9to5Google.

Samsung a pus întotdeauna camera în prim-planul caracteristicilor modelelor Ultra, iar S24 Ultra nu este diferit. Pentru a merge mai departe, Samsung a fixat patru telefoane Samsung Galaxy S24 Ultra în cuști din fibră de carbon special concepute. Apoi acestea au fost atașate unor baloane stratosferice umplute cu hidrogen. Scopul a fost de a trimite aceste dispozitive la o înălțime adiacentă spațiului deasupra nivelului mării și de a realiza imagini de înaltă rezoluție ale Pământului.

Sursă foto: via AndroidAuthority

Baloanele au atins o înălțime de puțin peste 35 de km de suprafața Pământului. Deși nu este chiar spațiu cosmic, stratosfera este o înălțime fantastică la care a ajuns Galaxy S24 Ultra pentru a captura imagini de pe Pământ. Baloanele Samsung au fost trimise din sudul Californiei, Las Vegas, zona Sierra Nevada și Marele Canion. În fiecare loc, Samsung a împachetat cuștile ușoare cu propriul S24 Ultra. Ideea a fost de a surprinde imagini ale diferitelor peisaje din vestul SUA. Telefoanele au făcut fotografii fantastice ale Pământului, arătând și întunericul spațiului.

Stratosfera conține pătura de ozon care absoarbe radiațiile UV. Este al doilea strat al atmosferei Pământului și se extinde până la ~50 km înălțime. În 2014 vicepreședintele Google, Alan Eustace a sărit din stratosferă de la o înălțime de 41.425 metri!

Într-o perioadă de câteva zile, baloanele cu Galaxy S24 Ultra au preluat peste 150 de imagini la distanțe focale diferite. Vă reamintim că S24 Ultra are și un obiectiv cu zoom optic și ultra-larg. În timp ce camerele din seria Galaxy S24 au fost criticate pentru performanța lor de post-procesare, imaginile pe care le-a făcut Samsung sunt uimitoare. Recent am aflat că S24 Ultra a primit titlul de “Smartphone Camera of the Year 2024”.