Samsung Galaxy S24 Ultra va avea un nou raport ecran-corp

272
Galaxy S24 Ultra va avea un nou raport ecran-corp
Sursa foto: via wccftech.com

Au fost în ultimul timp mai multe informații că Galaxy S24 Ultra va primi un upgrade important în privința afișajului. Totuși lipsa unor detalii concrete a dus la multe speculații pe această temă. Din păcate, când vine vorba de raportul ecran-corp, avem o veste nu prea bună pentru cei care doresc să facă upgrade anul viitor în timp ce vor un aspect futurist.

Aparent, viitorul flagship Galaxy S24 Ultra va avea cel mai scăzut raport ecran-corp de la telefonul Galaxy S10 încoace. Nu trebuie să uităm că seria Galaxy S10 a fost lansată de Samsung în urmă cu patru ani. Potrivit colegilor noștri de la Wccftech, raportul ecran-corp al lui Galaxy S24 Ultra ar putea ajunge la 88%. Pentru comparație, Samsung Galaxy S23 Ultra are un raport ecran/corp de 89,5%.

Marginile laterale la Galaxy S24 Ultra s-ar putea să nu fie simetrice, potrivit lui Ice Universe, dar el susține că viitorul flagship va avea un raport ecran-corp de 88%. Este cel mai scăzut raport ecran-corp de la seria Galaxy S10. Sursa spune că marginile de sus / jos vor măsura 3 mm, iar cele din stânga /dreapta 3,42 mm. Acest lucru se potrivește cu ramele lui Samsung Galaxy A54, un telefon de gamă medie.

Galaxy S24 Ultra va avea un raport ecran-corp cam mic

Deși Ice Universe nu a menționat de ce Samsung retrogradează acest raport ecran-corp, aceasta se poate datora economiilor de costuri. Inițial au fost informații că viitorul smartphone-ul de top Samsung ar avea rame subțiri asemănătoare lui iPhone 15 Pro. Ice Universe menționează că postarea de pe X se bazează pe datele disponibile în acest moment. El a specificat că este posibil să nu fi primit încă imaginea completă de la cei care i-au trimis această informație. Universe Ice este un fost angajat Samsung.

La urma urmei, o companie precum Samsung lucrează probabil cu mai multe prototipuri Galaxy S24 Ultra. Este posibil ca unul dintre acestea să aibă rame mai groase decât celelalte. De asemenea, nu credem că Samsung va adopta acest raport ecran-corp, pentru că ar fi un pas înapoi în materie de design. Dacă mai luăm în calcul și o predicție a Counterpoint Research, care spunea că Apple ar putea detrona Samsung ca livrări în acest an, o degradare a raportului ecran-corp pentru Galaxy S24 Ultra pare puțin probabilă.

Raportul ecran-corp este o măsură a suprafeței pe care o ocupă ecranul în comparație cu întregul dispozitiv. De exemplu, dacă un telefon are un raport ecran-corp de 80%, atunci corpul ocupă 20% suprafață pe fața frontală.

Cel puțin în acest moment nu ne rămâne decât să ține pumnii strânși că Samsung nu va face acest lucru și nu va aproba acest design. O astfel de abordare ar putea încuraja mai mulți clienți să se orienteze spre alte opțiuni, inclusiv trecerea la un iPhone 15 Pro sau la un iPhone 15 Pro Max.

Ne amintim că Samsung a brevetat în urmă cu câțiva ani un smartphone cu un raport ecran-corp de 100%. Brevetul primit de la WIPO nu s-a materializat până acum, încă așteptăm să apară un astfel de telefon.