Galaxy S24 Ultra va avea conectivitate Wi-Fi 7, potrivit FCC

233
galaxy S24 Ultra
Sursă foto: Tomsguide

Mai devreme astăzi, FCC a certificat Galaxy S24 și Galaxy S24+, dezvăluind câteva detalii despre telefoane. Printre altele, documentele FCC sugerează că acestor modele Samsung le lipsește conectivitatea Wi-Fi 7. Se pare că firma coreeană va rezerva standardul wireless de nouă generație pentru modelul Ultra. Organismul de reglementare american FCC a certificat acum pe Galaxy S24 Ultra și are Wi-Fi 7.

Asemenea celorlalte două modele, FCC a certificat atât variantele blocate în rețelele mobile, cât și variantele deblocate ale S24 Ultra. Numerele de model sunt SM-S928U și, respectiv, SM-S928U1, potrivit AndroidHeadlines. Listarea pe site-ul Federal Communications Commission (FCC) confirmă unele dintre specificațiile așteptate ale telefonului. Astfel aflăm că are inclusiv Sub-6GHz și mmWave 5G, Bluetooth 5.3, NFC, încărcare wireless, încărcare wireless inversă și UWB (bandă ultra-largă).

În plus, putem vedea că Samsung Galaxy S24 Ultra se mândrește cu 802.11b/g/n/ax/be WLAN și 802.11a/n/ac/ax/be U-NII (Unlicensed National Information Infrastructure). În termeni simpli, acceptă Wi-Fi 7. Galaxy S24 și Galaxy S24+ sunt limitate la IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax, adică Wi-Fi 6E. Se aștepta ca Samsung să echipeze întreaga linie cu standardul wireless de nouă generație, dar se pare că a ales să facă Wi-Fi 7 exclusiv pentru modelul Ultra. Vedeți pe I❤️Samsung ce este și ce poate Wi-Fi 7!

Standardul Wi-Fi 7 este de așteptat să sosească anul viitor. Deci, va dura ceva timp înainte ca toate dispozitivele din jurul nostru să aibă conectivitate Wi-Fi 7. Cu toate acestea, aceasta este o decizie dezamăgitoare din partea Samsung. Cu utilizatorii care își țin telefoanele tot mai mult timp, compania ar fi trebuit să fi echipat toate cele trei modele Galaxy S24 cu tehnologia Wi-Fi de nouă generație. Sau poate că documentele FCC nu spun întreaga poveste.

Cei cinci membri ai FCC („Comisarii”) sunt numiți de președintele SUA pentru cinci ani și trebuie confirmați de Senat. Doar trei dintre comisari pot aparține aceluiași partid politic. FCC este finanțat în întregime din taxele de reglementare colectate.

Nu mai aflăm, în afară de cele scrise mai sus, nimic altceva interesant din certificarea FCC pentru Galaxy S24 Ultra. Cu toate acestea, este un indiciu că Samsung și-a intensificat pregătirile pentru lansare. Compania a obținut deja certificări pentru S24 Ultra de la BIS (India), KTR (Coreea) și NBTC (Thailanda). Este posibil să vedem mai multe certificări pentru dispozitiv în săptămânile următoare.

Samsung va dezvălui seria Galaxy S24 pe 17 ianuarie 2024 în San Jose, SUA. Precomenzile vor începe imediat după lansare, iar telefoanele vor ajunge pe tarabe în 30 ianuarie. Precomenzile vor ajunge la clienți înainte de această dată.