Samsung Galaxy S30 posibil să vină fără butonul dedicat lui Bixby

679
Sursa Foto: via t3.com

Samsung face incontestabil smartphone-uri excelente iar cele high-end sunt cu totul de excepție. Dar chiar și așa, sunt unele lucruri care nemulțumesc fanii dar și utilizatorii telefoanelor premium Samsung. Este vorba de butonul Bixby. Și acest lucru se întâmplă de la lansarea lui Samsung Galaxy S8 în 2017.

Compania a insistat destul de mult să aducă un asistent virtual pe smartphone-urile sale pentru a face față la Siri, Cortana și Google Assistant. Pentru Bixby, Samsung a pus pe partea laterală un buton dedicat, buton care poate produce o ușoară supărare pentru majoritatea utilizatorilor, adesea predispus la apăsări accidentale. Și, în timp ce Samsung a legat alte funcții la buton, în plus față de Bixby, nu puteți să îl eliminați complet.

Butonul Bixby probabil eliminat de pe seria Galaxy S30

Mai mulți utilizatorii au cerut companiei Samsung eliminarea butonului Bixby. Acum se pare că acest lucru ar putea să se întâmple. Conform site-ului t3.com care citează agenția de presă Bloomberg, Google și Samsung sunt aproape de un acord care ar putea aduce Google Assistant pe smartphone-urile Samsung.

Am scris și noi pe iLoveSamsung zilele trecute despre acest lucru. Dacă acest lucru se concretizează este posibil ca situația să nu pice bine fanilor Samsung. Acest lucru ar pica foarte bine pentru Google. Ar oferi companiei americane accesul la un număr enorm de dispozitive Samsung. Astfel e posibil ca seria Galaxy S30 să nu mai vină cu butonul Bixby.

Google Assistant a fost lansat folosind vocea lui Kiki Baessell. Este aceeași actriță a cărei voce a fost folosită și pentru Google Voice din 2010. Din 11 octombrie 2019, Google a anunțat că Issa Rae a fost adăugată la Google Assistant ca voce opțională.

Samsung nu a negat acest lucru, dar conform declarației unui purtător de cuvânt, Samsung va merge pe mâna lui Bixby. „Samsung rămâne angajat cu ecosistemul și serviciile noastre proprii”, a declarat acesta pentru Bloomberg. „În același timp, Samsung lucrează îndeaproape cu Google și alți parteneri pentru a oferi cele mai bune experiențe mobile pentru utilizatorii noștri.” Deci, nici în car, nici în căruță!

Pus față în față cu Bixby, Google Assistant este superior, mai versatil și disponibil pe mai multe dispozitive. Că seria Samsung Galaxy S30 va veni fără butonul butonul Bixby, nu putem băga mâna în foc. Sigur că vrem un Bixby mai bun. Actualul asistent Samsung nu este deloc rău, dar îl vrem mai inteligent și gigantul tech poate face acest lucru.