Google vrea ca Samsung să-l înlocuiască pe Bixby cu Google Assistant

1062
Sursa Foto: phonearena.com

Google Assistant este unul dintre cei mai folosiți asistenți personali digitali, alături de Alexa și Siri de la Amazon. Asistentul inteligent Bixby al companiei Samsung, pe de altă parte, joacă doar un rol secundar în cel mai bun caz și este destul de rar folosit chiar și de fanii Samsung.

Bixby este parte a smartphone-urilor, a ceasurilor inteligente Galaxy și este acum chiar mai bun decât reputația sa. Sunt însă destul de mulți utilizatori Samsung doresc ca Google Assistant să fie preinstalat pe dispozitivul lor. Și această dorință ar putea fi îndeplinită în viitorul apropiat.

Gigantul american Google încearcă să convingă pe Samsung, cel puțin financiar, să-l înlocuiască pe Bixby cu Google Assistant. Samsung ar trebui să renunțe atât la Bixby cât și la magazinul Galaxy Apps Store. În schimb, viitoarele smartphone-uri Samsung ar utiliza în mod implicit Google Assistant și Play Store.

Bixby vs Google Assistant pe dispozitivele Galaxy

Conform site-ului german WinFuture, care citează portalul de afaceri Bloomberg, Google negociază în prezent cu Samsung despre o afacere care va înlocui Bixby pe dispozitivele Galaxy cu Asistentul Google. Acest lucru ar oferi companie americane accesul la un număr enorm de dispozitive Samsung.

Trecerea la Google Assistant ar fi benefică gigantului american din Mountain View. Ar crește semnificativ traficul de căutare și descărcările din Play Store ale propriilor aplicații. Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume și Google vrea să profite de acest lucru.

Google oferă cu siguranță un lucru foarte important și mai mai presus de toate: banii. Și Samsung, cât ar fi de mare și puternic are nevoie permanent și de bani. Tentația este mare chiar și pentru o companie de nivelul lui Samsung. În primul rând actuala pandemie COVID-19 a dus la o scădere accentuată a vânzărilor de smartphone-uri. Bloomberg consideră că, deși aceasta ar fi o „capitulare” în ceea ce privește asistentul vocal Bixby, pentru Samsung ar putea duce la o intensificare a vânzărilor de noi dispozitive.

Google este o corporație americană multinațională fondată în 1998. Numele „Google” este un joc de cuvinte de la „googol” un neologism englez, care desemnează un număr uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri.

Oficial, cele două companii nu au vrut să confirme nimic. Conform Bloomberg, Google a spus că „Samsung este liber să își creeze propriul magazin de aplicații și asistent digital”. În același timp Samsung a subliniat că „lucrează îndeaproape cu Google pentru a oferi cele mai bune experiențe mobile pentru utilizatorii noștri”. Samsung a spus că va continua să se concentreze pe propriile servicii și produse, dar că îi place să lucreze cu Google.