Mai aveți un Galaxy S6? Este actualizat și îmbunătățită securitatea

556
Sursa Foto: hdblog.it

Compania Samsung de ceva vreme este extrem de rapidă în lansarea actualizărilor lunare, incredibil față de acum ceva timp. Dar, chiar dacă face acest lucru cu modelele actuale, compania nu neglijează nici „actualizările pentru modelele de epocă”. Samsung a lansat astfel de actualizări de securitate anul acesta pentru Galaxy Tab S2 și gama Galaxy S7. Acum urmează Samsung Galaxy S6 și Note 5!

Evident, aceste actualizări nu aduc lucruri noi pe aceste dispozitive, dar la ani de zile de la lansare, un salt înainte ca securitate nu dăunează. Acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy S6, la peste cinci ani de la lansarea sa. Acum gigantul tech a lansat un nou firmware (G920FXXS6ETI6) pentru dispozitivul său care la vremea sa a făcut multe valuri.

O actualizare de securitate a fost lansată pentru Galaxy S6

Poate puțini își mai amintesc de Galaxy S6 și probabil și mai puțini încă îl folosesc. Smartphone-ul lansat în aprilie 2015 a fost primul telefon Samsung Galaxy S din metal și sticlă. Cei care mai folosesc încă telefonul, și sigur mai sunt dacă Samsung îl actualizează, au parte acum de o surpriză. A fost lansată o actualizare pentru acesta.

Samsung specifică în jurnalul care însoțește actualizarea că aceasta îmbunătățește securitatea dar fără a introduce noi patch-uri de securitate, rămâne cel din iunie 2018. Atunci perioada normală pentru asistența Samsung a expirat, conform HDBlog. Și, evident, versiunea sistemului de operare Android rămâne neschimbată și s-a oprit la Android 7 Nougat.

Galaxy S6 are un ecran de 5,1 inch Super AMOLED. O baterie de 2.550 mAh cu încărcare rapidă de 15W este la bord. S6 a fost primul dispozitiv Samsung care a inclus Samsung Pay. În prima lună au fost vândute 6 milioane de unități din Galaxy S6 și S6 Edge.

Actualizarea ocupă un spațiu de memorie de 86,25 MB și este distribuită în prezent în mai multe țări din Europa. În perioada următoare ar trebui să ajungă și în România. Actualizarea a fost lansată și pentru modelul S6 Edge. Nu ne așteptam ca această actualizare să fie lansată și pentru Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Acest model, în ceea ce privește actualizările, nu a mers niciodată în paralel cu celelalte două modele din serie. Dar și acesta primește această actualizare cu versiunea de firmware G928SKSS3DTJ3.

Și Galaxy Note 5 primește actualizarea de securitate!

Într-o mișcare total neașteptată, Samsung a lansat o nouă actualizare de firmware și pentru Galaxy Note 5. Acesta a fost lansat tot în 2015, cu un ecran uriaș pentru acea vreme, de 5,7 inch. O baterie de 3.000 mAh cu încărcare rapidă de 15W este la bord. Și Galaxy Note 5 a rămas pe Android 7 Nougat.

Lansarea a început în Coreea de Sud, unde Galaxy Note 5 a primit versiunea de firmware N920SKSS2DTJ2. Deși această lansare surpriză a avut loc inițial în Coreea de Sud, firmware-ul este acum disponibil în numeroase alte regiuni, inclusiv în Europa și America Latină.