Galaxy S7, posibilă actualizare cu Android Pie și One UI

2075

Galaxy S7 este unul dintre cele mai iubite smartphone-uri ale companiei Samsung. Conform unei ultime informații de la PhonAndroid, acesta ar putea beneficia în final de actualizarea la Android 9 Pie și One UI. În ciuda unor riscuri privind o astfel de actualizare, o scurgere de informații indică faptul că smartphone-ul lansat în 2016 ar putea primi o ultimă actualizare majoră în lunile următoare.

La trei ani după lansarea sa, Samsung Galaxy S7 ar putea primi în cele din urmă actualizarea la Android 9 Pie. Conform XDA Developers, care a descoperit acest lucru, o actualizare pentru Galaxy S7 a apărut pe site-ul Wi-Fi Alliance. Numărul versiunii este 9, care coincide cu Android 9 Pie.

Surprinzător, Galaxy S7 ar putea să primească Android 9 Pie și One UI

Actualizarea lui Galaxy S7 cu Android Pie ar fi însoțită de noul One UI. Noua interfață Samsung One UI și-a făcut apariția cu seria Galaxy S10. Deocamdată, Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy S9 și Note 9 sunt singurele smartphone-uri Samsung cu Pie și One UI.

Putem spune fără probleme că aceast lucru este o surpriză uriașă. Lansat în februarie 2016, smartphone-ul a primit deja două actualizări Android importante. A fost actualizat cu Android Nougat și Android Oreo. Samsung Galaxy S7 nu a fost menționat niciodată în programul de actualizări cu Android Pie publicat de Samsung.

XDA-Developers este un site ce se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Portalul XDA este o sursă permanentă pentru știrile privind dezvoltarea sistemului Android și a telefoanelor mobile. XDA Developers este deținut compania JB Online Media cu sediul în SUA.

Smartphone-ul Galaxy S7 a ajuns astfel la sfârșitul actualizărilor majore efectuate de gigantul tech. Cu puțin timp în urmă, am publicat și noi pe site, Samsung a anunțat încheierea actualizărilor lunare de securitate pe Galaxy S7. Excelentul telefon Samsung trebuie să se mulțumească acum cu actualizările trimestriale. Nu este anormal având în vedere obiceiurile companiei sud-coreene.

Samsung Galaxy S7, așa cum am scris mai sus, este un smartphone extrem de popular și foarte mulți oameni folosesc acest telefon. A decis Samsung să ofere o ultimă actualizare majoră pentru Galaxy S7?

Sigur că pentru un smartphone mai „vechi” o astfel de actualizare implică unele riscuri. Chiar dacă ne bucurăm și fanii care dețin acest smartphone au sărit deja în sus, trebuie să avem unele rezerve. Conform XDA Developers, nu a fost pusă la dispoziție nici o construcție, ceea ce contravine obiceiurilor Samsung. Sperăm ca informația să fie reală. Vom reveni cu mai multe detalii despre acest lucru cât mai curând posibil.