Galaxy S7 este cel mai folosit telefon din lume în trimestrul doi din 2017

1579

Samsung Galaxy S7 este în prezent cel mai utilizat smartphone din lume, potrivit analiștilor DeviceAtlas, care dezvăluie mai multe cifre cheie ale industriei smartphone-urilor pentru al doilea trimestru din 2017. Pe baza datelor obținute din traficul a zeci de mii de site-uri, firma dezvăluie care este cel mai folosit smartphone, dar și cel mai răspândit procesor și cel mai popular sistem de operare mobil.

Mai multe surprize ne așteaptă.

Potrivit raportului DeviceAtlas, Samsung Galaxy S7 și Samsung Galaxy S7 Edge sunt cele mai utilizate smartphone-uri în al doilea trimestru din 2017. Samsung Galaxy S8 și S8+ nu apar în acest studiu de piață fiind lansate relativ recent în acest an. În ceea ce privește sistemele de operare, Android ocupă 60% din cota de piață și domină peste 60 de piețe majore. În unele zone, cum ar fi Statele Unite, Regatul Unit sau Japonia, Android a scăzut la 40%.

Pe de altă parte, în Franța, Android se ridică la 80% din piață, după cum indică raportul publicat de altă sursă autorizată în acest domeniu – Kantar Worldpanel.

DeviceAtlas este o companie privată lansată în 2008, cu sediul în Dublin, Irlanda. DeviceAtlas este lider mondial și cea mai autorizată sursă de date în furnizarea de informații despre dispozitivele mobile. Sunt furnizori de servicii de analiză pentru companii de telefonie mobilă și de telecomunicații din toată lumea.

În domeniul procesoarelor, Qualcomm rămâne lider pe scară globală, chiar dacă Samsung Exynos, Huawei Kirin și MediaTek devin concurenți tot mai serioși. Deocamdată, singura țară din lume în care Qualcomm nu domină este Nigeria, unde sunt folosite mai multe smartphone-uri echipate cu procesoare MediaTek.

În unele țări, cum ar fi Rusia, Malaezia, Regatul Unit și Canada, procesoarele Samsung sunt pe locul al doilea după Qualcomm. În Franța, Snapdragon are o cotă de piață de 20%, comparativ cu aproximativ 15% pentru Exynos.

Samsung Galaxy S7 și Snapdragon 410, sunt marii câștigători din industria smartphone-urilor.

La nivel mondial, cel mai folosit procesor este Snapdragon 410. Acest procesor este cel mai frecvent utilizat în mai multe țări din America de Sud, dar și în India, Polonia și Spania. Paradoxal, nu ajunge nici măcar în top 5 în Regatul Unit sau Statele Unite, două piețe dominate în mare măsură de chip-urile Apple.

În Statele Unite, primele trei locuri sunt ocupate de Apple, iar Snapdragon 820 vine pe locul patru, urmat de Exynos 7420. În Regatul Unit, doar Exynos 7420 se află în top 5, în timp ce primele patru locuri sunt ocupate de procesoarele iPhone. Acest lucru confirmă faptul că Snapdragon 835 este încă destul de rar.

Studiul arată, de asemenea, cea mai des folosită cantitate de memorie RAM pe smartphone-uri în al doilea trimestru la nivel global. Marea majoritate a smartphone-urilor livrează doar 1 sau 2 GB de memorie RAM, în timp ce smartphone-urile cu memorie RAM de 0,5 GB sunt încă foarte frecvente.

Evident, această medie este redusă considerabil de popularitatea smartphone-urilor Apple a căror cantitate de RAM este foarte scăzută. Amintiți-vă că ultimul venit, iPhone X are doar 3 GB de memorie RAM. În Franța, 40% dintre smartphone-urile au 2 GB de RAM, iar mai puțin de 10% ajung la 4 GB.

SURSĂPhoneAndroid