Galaxy S7 și S7 Edge nu vor mai primi trimestrial actualizări de securitate

852
Sursa Foto: via TheAndroidSoul.com

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au fost și sunt în continuare două telefoane extraordinare. Utilizatorii sunt foarte mulțumiți de ele chiar și la aproape trei ani și jumătate de la lansare. Nici Samsung nu a uitat de aceste excelente smartphone-uri. Ele au fost actualizate și au primit patch-uri de securitate cu mult peste programul normal.

Cele mai noi dispozitive emblematice de la Samsung primesc patch-uri de securitate lunare, în timp ce modelele „mai îmbătrânite” și cele mai multe telefoane mid-range și low-end primesc actualizări după două sau trei luni. Dat fiind că Samsung Galaxy S7 și S7 Edge au fost prezentate în februarie 2016 și lansate la vânzare în martie, se pare că Samsung vrea să le lase din brațe. Ele au primit până recent actualizări trimestriale de software și de securitate, dar acum gata.

Galaxy S7 și S7 Edge actualizate doar în probleme grave de securitate

Potrivit TheAndroidSoul, Galaxy S7 și S7 Edge nu mai au garanția că vor primi actualizări de software de la Samsung. Totuși ele nu vor fi uitate complet de gigantul tech. Cei care utilizează aceste două dispozitive vor primi doar actualizări de software aleatorii. Acestea sunt lansate în cazul unor grave probleme de securitate și vor fi lansate doar în cazuri de strictă necesitate.

Galaxy S7 Edge a avut parte după lansare de o promovare spectaculoasă la Moscova. Cel mai mare panou publicitar realizat vreodată de Samsung, cu o înălțime de 80 m și o lățime de 40 m, a afișat un S7 Edge și câteva secvențe dintr-un spot publicitar. A fost văzut de peste 700.000 de persoane zilnic.

Această modificare survine la aproximativ două luni după ce S7 și S7 Edge nu au mai primit lunar actualizări de securitate. Ambele smartphone-uri au fost trecute de la actualizări lunare la actualizări trimestriale de securitate. Această informație nu se referă la Samsung Galaxy S7 Active.

Astăzi, modelele din seria Galaxy S10, Galaxy S9 și S9+, Galaxy S8 și S8+, precum și Galaxy Note 9 și Note 8 rămân principala prioritate a companiei Samsung. Toate telefoane high-end mai noi, au garanția unor actualizări lunare de securitate și sunt eligibile pentru primi un nou sistem de operare.