Samsung Galaxy S8 ajută la salvarea în situații de urgență

697
Sursa Foto: PHAndroid.com

În urma unui accident recent produs pe mare în Cebu, Filipine, un smartphone Samsung Galaxy S8 s-a dovedit de ajutor în salvarea a 20 de persoane. Samsung Galaxy S8 este certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf. Este unul dintre cele mai apreciate și iubite smartphone-uri produse de Samsung.

Zilele trecute o barcă care transporta 16 scafandri străini și patru filipinezi, pentru o excursie pe o insulă în Filipine, în apele de lângă orașul Bogo din provincia Cebu s-a scufundat. Barca transporta scafandri într-o zonă de scufundări din apropiere. Înainte de a ajunge la destinație barca s-a scufundat.

Samsung Galaxy S8 a rezistat treizeci de minute în apă de mare

La treizeci de minute după incident un apel de urgență a fost făcut de pe un smartphone Samsung Galaxy S8. Telefonul aparținea ministrului canadian Jim Emdee, unul dintre pasagerii naufragiați. Acesta, după aproximativ treizeci de minute și-a găsit telefonul inteligent scufundat sub barcă în apă. Spre surprinderea lui, smartphone-ul încă mai funcționa fără probleme. Utilizând funcția GPS a telefonului Jim Emdee a putut anunța exact locația. El a făcut apelul, avertizând pe cei de la situații de urgență care au intervenit prompt. Toate persoanele au ajuns în siguranță la țărm.

GPS – este o rețea de sateliți care orbitează în jurul Pământului în puncte fixe, transmițând semnale receptorilor aflați la sol. Primul sistem GPS, „Jones Live Map”, a fost inventat de J.W. Jones, în 1909. Acesta a fost dezvoltat de Departamentul Apărării al SUA încă din anii 1970.

Samsung Galaxy S8 a fost singurul telefon rămas funcțional datorită design-ului său rezistent la apă. În mod ironic, acest incident a avut loc la doar câteva zile după ce compania Samsung a fost acuzată de afirmații false privind rezistența la apă a telefoanelor sale, de către Comisia de Concurență și Consum din Australia.

În urma experienței sale dureroase, Jim Emdee a mulțumit echipei de ingineri de la Samsung. „Mulțumirile mele se îndreaptă spre echipa de ingineri de la Samsung, cred cu sinceritate că Galaxy S8 ne-a salvat pe toți. Samsung Galaxy S8 a fost singurul telefon rămas funcțional și a fost capabil să se conecteze. A rămas în viață mult mai mult decât am crezut că este posibil și chiar a făcut diferența între viață și moarte”.

James Jung, șeful Samsung Electronics Philippines, a declarat: „Suntem bucuroși să auzim că pasagerii sunt în siguranță și un telefon Samsung a fost de ajutor în efortul de salvare. Vom continua să depunem eforturi pentru a produce dispozitive care să ajute utilizatorii când se află în situații grave„.

Sfat Samsung: Păstrați GPS-ul pornit atunci când călătoriți

Samsung îi sfătuiește utilizatori să țină activat GPS-ul pe smartphone-urile lor Galaxy în timp ce călătoresc. Cu atât mai mult dacă sunt singuri într-o călătorie sau călătoresc în zone îndepărtate. Smartphone-urile Samsung Galaxy permit, de asemenea, utilizatorilor să trimită ușor mesaje SOS către contactele de urgență desemnate.

Se poate activa funcția „Trimitere mesaje SOS” din Setări >> Caracteristici avansate >> Trimitere mesaj SOS. Cu această caracteristică activată, utilizatorii pot atinge rapid butonul de pornire de trei ori pentru a trimite un mesaj SOS unui număr de până la patru contacte de urgență.