Acasă Stiri Samsung Galaxy S8 a primit certificat de mediu în SUA

Samsung Galaxy S8 a primit certificat de mediu în SUA

Samsung Electronics Co. a emis un comunicat de presă prin care informează că smartphone-urile Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au primit un certificat de mediu de nivel superior, la o evaluare de mediu efectuată în Statele Unite ale Americii.

Gigantul tehnic sud-coreean Samsung a declarat că ultimele sale telefoane inteligente au obținut ratingul Gold de la EPEAT -instrumentul de evaluare a mediului pentru produsele electronice, aprobat și certificat de Green Electronics Council and Underwriters Laboratories. Produsele cu rating de aur îndeplinesc toate criteriile impuse de EPEAT, plus cel puțin 75% din criteriile opționale.

Criteriile de mediu care stau la baza sistemului EPEAT abordează întregul ciclu de viață al produsului, de la proiectare și producție până la consumul de energie și produsele reciclabile folosite.

Sistemul a debutat la propunerea Agenția de Protecție a Mediului din S.U.A. și a devenit un sistem definitiv global de evaluare a mediului în domeniul electronicii. Gestionat de Consiliul Verde al Electronicii, EPEAT urmărește în prezent mai mult de 4.400 de produse de la peste 60 de producători din 43 de țări.

Acestă certificare marchează o premieră pentru telefonia mobilă, este pentru prima oară când un smartphone obține un astfel de certificat EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool).

EPEAT – înființat în 2005, în SUA, este un instrument de evaluare ecologică a unui produs electronic, gestionat de Consiliul Verde al Electronicii. Ajută producătorii să demonstreze că produsele lor respectă standardele IEEE 1680 „electronice verzi”. În 2007, președintele George W. Bush a emis un ordin, care obligă toate agențiile federale ale SUA să utilizeze EPEAT când achiziționează sisteme informatice.

Evaluarea diferitele aspecte de mediu ale unui telefon pe durata ciclului de viață, clasifică produsele cu următoarele calificative: Aur, Argint sau Bronz în baza unor exigente criterii ecologice.

O onoare și o performanță de pus în ramă pentru Samsung Electronics, pentru calitatea produselor sale și prietenia lor cu mediul înconjurător.

Testul efectuat de institutul american EPEAT pe baza unui foarte strict set de criterii de performanță ecologică, se concentrează asupra diverselor aspecte de mediu ale produselor, cum ar fi utilizarea materialelor toxice, eficiența energetică și contribuțiile sociale ale corporațiilor.

Samsung Electronics a declarat că smartphone-urile Galaxy S8 au fost lăudate pentru deosebita lor eficiența energetică, dar și pentru faptul că utilizează materiale reciclate pentru unele din componentele celor două telefoane.

Compania Samsung a declarat, citând comunicatul emis de EPEAT că Galaxy S8 și Galaxy S8+ se remarcă nu numai pentru performanțele lor superioare, ci și pentru eforturile depuse de firma Samsung de a dezvolta aceste produse ecologic. EPEAT spune că apreciază firma sud-coreeană pentru că va continua eforturile de a lansa produse ecologice noi, prin aceasta luând în considerare și protejând natura.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic...

Samsung Galaxy A52 5G primește patch-ul de securitate din aprilie 2021

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe smartphone-urile sale la sfârșitul lunii trecute. Cu toate acestea, majoritatea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...