Acasă Stiri Samsung Galaxy S8 a primit certificat de mediu în SUA

Samsung Galaxy S8 a primit certificat de mediu în SUA

Samsung Electronics Co. a emis un comunicat de presă prin care informează că smartphone-urile Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au primit un certificat de mediu de nivel superior, la o evaluare de mediu efectuată în Statele Unite ale Americii.

Gigantul tehnic sud-coreean Samsung a declarat că ultimele sale telefoane inteligente au obținut ratingul Gold de la EPEAT -instrumentul de evaluare a mediului pentru produsele electronice, aprobat și certificat de Green Electronics Council and Underwriters Laboratories. Produsele cu rating de aur îndeplinesc toate criteriile impuse de EPEAT, plus cel puțin 75% din criteriile opționale.

Criteriile de mediu care stau la baza sistemului EPEAT abordează întregul ciclu de viață al produsului, de la proiectare și producție până la consumul de energie și produsele reciclabile folosite.

Sistemul a debutat la propunerea Agenția de Protecție a Mediului din S.U.A. și a devenit un sistem definitiv global de evaluare a mediului în domeniul electronicii. Gestionat de Consiliul Verde al Electronicii, EPEAT urmărește în prezent mai mult de 4.400 de produse de la peste 60 de producători din 43 de țări.

Acestă certificare marchează o premieră pentru telefonia mobilă, este pentru prima oară când un smartphone obține un astfel de certificat EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool).

EPEAT – înființat în 2005, în SUA, este un instrument de evaluare ecologică a unui produs electronic, gestionat de Consiliul Verde al Electronicii. Ajută producătorii să demonstreze că produsele lor respectă standardele IEEE 1680 „electronice verzi”. În 2007, președintele George W. Bush a emis un ordin, care obligă toate agențiile federale ale SUA să utilizeze EPEAT când achiziționează sisteme informatice.

Evaluarea diferitele aspecte de mediu ale unui telefon pe durata ciclului de viață, clasifică produsele cu următoarele calificative: Aur, Argint sau Bronz în baza unor exigente criterii ecologice.

O onoare și o performanță de pus în ramă pentru Samsung Electronics, pentru calitatea produselor sale și prietenia lor cu mediul înconjurător.

Testul efectuat de institutul american EPEAT pe baza unui foarte strict set de criterii de performanță ecologică, se concentrează asupra diverselor aspecte de mediu ale produselor, cum ar fi utilizarea materialelor toxice, eficiența energetică și contribuțiile sociale ale corporațiilor.

Samsung Electronics a declarat că smartphone-urile Galaxy S8 au fost lăudate pentru deosebita lor eficiența energetică, dar și pentru faptul că utilizează materiale reciclate pentru unele din componentele celor două telefoane.

Compania Samsung a declarat, citând comunicatul emis de EPEAT că Galaxy S8 și Galaxy S8+ se remarcă nu numai pentru performanțele lor superioare, ci și pentru eforturile depuse de firma Samsung de a dezvolta aceste produse ecologic. EPEAT spune că apreciază firma sud-coreeană pentru că va continua eforturile de a lansa produse ecologice noi, prin aceasta luând în considerare și protejând natura.

Stiri

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...

Samsung a lansat în sfârșit Chromebook seria 4 în Marea Britanie

Samsung Electronics Co Ltd. a anunțat ieri lansarea laptopurilor Chromebook 4 și 4+ în Marea Britanie. Combinând designul elegant și performanța cu...

Galaxy Z Flip 2 va avea un ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Samsung Galaxy Z Flip a fost foarte bine primit de public și gigantul tech are în plan lansarea unui urmaș al acestuia...

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...