Acasă Stiri Samsung Galaxy S8 a primit certificat de mediu în SUA

Samsung Galaxy S8 a primit certificat de mediu în SUA

Samsung Electronics Co. a emis un comunicat de presă prin care informează că smartphone-urile Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au primit un certificat de mediu de nivel superior, la o evaluare de mediu efectuată în Statele Unite ale Americii.

Gigantul tehnic sud-coreean Samsung a declarat că ultimele sale telefoane inteligente au obținut ratingul Gold de la EPEAT -instrumentul de evaluare a mediului pentru produsele electronice, aprobat și certificat de Green Electronics Council and Underwriters Laboratories. Produsele cu rating de aur îndeplinesc toate criteriile impuse de EPEAT, plus cel puțin 75% din criteriile opționale.

Criteriile de mediu care stau la baza sistemului EPEAT abordează întregul ciclu de viață al produsului, de la proiectare și producție până la consumul de energie și produsele reciclabile folosite.

Sistemul a debutat la propunerea Agenția de Protecție a Mediului din S.U.A. și a devenit un sistem definitiv global de evaluare a mediului în domeniul electronicii. Gestionat de Consiliul Verde al Electronicii, EPEAT urmărește în prezent mai mult de 4.400 de produse de la peste 60 de producători din 43 de țări.

Acestă certificare marchează o premieră pentru telefonia mobilă, este pentru prima oară când un smartphone obține un astfel de certificat EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool).

EPEAT – înființat în 2005, în SUA, este un instrument de evaluare ecologică a unui produs electronic, gestionat de Consiliul Verde al Electronicii. Ajută producătorii să demonstreze că produsele lor respectă standardele IEEE 1680 „electronice verzi”. În 2007, președintele George W. Bush a emis un ordin, care obligă toate agențiile federale ale SUA să utilizeze EPEAT când achiziționează sisteme informatice.

Evaluarea diferitele aspecte de mediu ale unui telefon pe durata ciclului de viață, clasifică produsele cu următoarele calificative: Aur, Argint sau Bronz în baza unor exigente criterii ecologice.

O onoare și o performanță de pus în ramă pentru Samsung Electronics, pentru calitatea produselor sale și prietenia lor cu mediul înconjurător.

Testul efectuat de institutul american EPEAT pe baza unui foarte strict set de criterii de performanță ecologică, se concentrează asupra diverselor aspecte de mediu ale produselor, cum ar fi utilizarea materialelor toxice, eficiența energetică și contribuțiile sociale ale corporațiilor.

Samsung Electronics a declarat că smartphone-urile Galaxy S8 au fost lăudate pentru deosebita lor eficiența energetică, dar și pentru faptul că utilizează materiale reciclate pentru unele din componentele celor două telefoane.

Compania Samsung a declarat, citând comunicatul emis de EPEAT că Galaxy S8 și Galaxy S8+ se remarcă nu numai pentru performanțele lor superioare, ci și pentru eforturile depuse de firma Samsung de a dezvolta aceste produse ecologic. EPEAT spune că apreciază firma sud-coreeană pentru că va continua eforturile de a lansa produse ecologice noi, prin aceasta luând în considerare și protejând natura.

Stiri

Un Samsung Galaxy Note 22 poate fi lansat în 2022

Peste aproximativ două săptămâni, Samsung va găzdui un mare eveniment Galaxy Unpacked pentru a anunța cele mai noi produse mobile. Sunt așteptate...

Samsung va deschide o nouă eră în inovația smartphone-urilor

Publicăm mai jos editorialul postat recent de TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. Aflăm de aici ce...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...