Galaxy S8 Lite, imagini și informații despre noul smartphone

1132

Samsung Electronics, gigantul coreean, se pare că a avut planificat încă de anul trecut un dispozitiv mai ieftin al smartphone-ului său emblematic Samsung Galaxy S8 . Acest lucru este indicat de imaginile și datele tehnice care au fost publicate de autoritatea chineză de reglementare în domeniul telecomunicațiilor TENAA. Pare a fi un Galaxy S8 cu un procesor mai „subțire” și o cameră spate schimbată.

Recent TENAA a listat un smartphone Samsung cu numărul de model SM-G8750 și a făcut publice și fotografii. De obicei, destul de bine informat utilizatorul Twitter din China @MMDJ_ a anunțat că SM-G8750 ar trebui să vină ca așa-numitul „Samsung Galaxy S8 Lite“. În timp ce dintr-o altă sursă, numele „Samsung Galaxy S8 FE“ (Fan Edition) a mai fost vehiculat.

Dacă privim mai atent la smartphone-ul listat de TENAA mai multe asemănări cu Galaxy S8 sar repede în ochi. Aparent designul corespunde aproape 100% cu aspectul modelului Galaxy S8 (inclusiv cititorul de amprente) și, de asemenea, bateria și dimensiunile sunt exact aceleași. Avem aici de a face cu o baterie la fel ca pe modelul Galaxy S8 de anul trecut cu o capacitate de 3.000mAh, în timp ce smartphone-ul este, în general, similar cu înălțimea de 8 mm și greutatea de 155 grame.

Dar la interior asemănările se cam opresc. De exemplu, nu este un procesor Exynos 8895 sau Snapdragon 835 care se află pe originalul Galaxy S8, aici avem procesorul găsit în general pe modelele Samsung mid-range, Qualcomm Snapdragon 660, cu opt nuclee de 2,2 GHz. Din punct de vedere al performanței, aceasta înseamnă, probabil, un minus de 17% din performanță, dar va avea și un preț mai mic. Memoria RAM va fi de 4 GB și 64 gigabiti memorie internă la fel cum găsim în S8.

Bitul este o unitate de bază de informație. Gigabitul GB este un multiplu al bitului unitar pentru informații digitale sau pentru stocarea pe computer. Prefixul giga (G) este definit în Sistemul Internațional de Unități (SI) ca multiplicator al bitului. 1 GB = 10⁹ biți sau un miliard de biți. Termenul a fost introdus de matematicianul american John Wilder Tuckey.

Rezoluția ecranului de 5,8 inch SuperAMOLED scade la 2280×1080 pixeli, relativ decentă, rezoluție ce corespunde cu cea a Galaxy A8 (2018). Samsung schimbă, de asemenea, camera video din spate, pentru că aici este acum instalat un senzor foto de 16 MP în locul unuia de 12 MP. În ciuda pixelilor mai mulți este probabil o cameră foto mai ieftină decât pe un Galaxy S8 normal, astfel încât calitatea imaginii nu va fi la fel de mare.

Samsung Galaxy S8 Lite dispune de un slot pentru card MicroSD și două sloturi Nano SIM. Există și Bluetooth 5.0, NFC, AC-WLAN și o cameră de 8 MP în față. Ca sistem de operare Android 8.0 Oreo este prezent la pachet cu Samsung Experience.

În ceea ce privește prețul dispozitivul S8 Lite ar trebui să fie în mod logic mai ieftin decât Samsung Galaxy S8. Despre disponibilitatea lui Galaxy S8 Lite în Europa deocamdată nu știm nimic. Numărul de model arată clar că acesta este un smartphone destinat exclusiv pentru China. Dar, nu se știe niciodată, Lite poate avea succes pe piața chineză și după aceea se poate întâmpla orice. Samsung a mai procedat în acest fel.

SURSĂWinfuture