Pe Galaxy S8 și Note 8 cu noul One UI se poate remapa butonul Bixby

1170

Telefoanele inteligente Samsung dau dovadă de multă inventivitate în domeniul hardware. Deși același lucru nu este 100% adevărat pentru software-ul său, Samsung a ținut cont de feedback-ul de la mai mulți utilizatori și și-a îmbunătățit semnificativ experiența software-ului cu noul One UI cuplat cu Android 9 Pie. Pe Galaxy S8 și Note 8 cu One Ui se poate remapa butonul Bixby.

Compania pare, de asemenea, să fi ținut cont și de unele sugestii de la posesori de telefoane emblematice. Acestea au fost despre asistentul său inteligent Bixby și butonul Bixby. Credem că acesta a fost motivul pentru care, pe noul Galaxy S10, se poate remapa cu ușurința butonul dedicat lui Bixby, pentru lansarea oricărei alte aplicații.

Remaparea butonului Bixby pe Galaxy S8 și Note 8 cu o actualizare de software

Este o veste bună pentru cei care vor cumpăra oricare dintre modelele Galaxy S10. Dar, Samsung a promis că funcționalitatea va veni și pe smartphone-urile emblematice mai „vechi”, potrivit XDA-Developers. Gigantul high-tech sud-coreean a confirmat că Galaxy S8 / S8+, Galaxy S9 / S9+, Galaxy Note 8 și Galaxy Note 9, vor avea și ele capacitatea de a remapa butonul asistentului inteligent pentru a lansa orice altă aplicație.

Această abilitate de a lansa diferite aplicații utilizând butonul Bixby este în prezent limitată la seria Galaxy S10. Dispozitivele emblematice așa-zis mai vechi sunt așteptate să primească această facilitate cu o actualizare a software-ului în viitor, conform Samsung. Singura condiție prealabilă pentru această actualizare de remapare, este ca telefonul Samsung să ruleze pe cel mai recent One UI. Samsung nu a dezvăluit perioada exactă în care această actualizare va ajunge pe respectivele telefoane. Totuși, felul în care se ocupă Samsung în ultimul timp de actualizări software ne face să sperăm că nu va dura prea mult până atunci.

XDA-Developers este un site ce se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Portalul XDA este o sursă permanentă pentru știrile privind dezvoltarea sistemului Android și a telefoanelor mobile. XDA Developers este deținut compania JB Online Media cu sediul în SUA.

În prezent, butonul Bixby de pe Galaxy S10 poate fi remapat pentru a deschide orice aplicație specifică sau declanșa o comandă rapidă – sau o serie de alte acțiuni. Puteți alege să lansați o aplicație fie printr-o singură atingere, fie prin dublă atingere a butonului dedicat inițial lui Bixby. Opțiunea, alta decât cea pe care o alegeți, va fi alocată automat asistentului inteligent Bixby.

De exemplu, dacă alegeți să lansați YouTube sau WhatsApp cu o singură apăsare a butonului Bixby, apăsarea dublă va fi atribuită automat lansării Bixby. În plus, apăsarea lungă a butonului va lansa întotdeauna asistentul Samsung. Trebuie să amintim că odată cu lansarea seriei Galaxy S10, Bixby vine cu noi caracteristici și capabilități.