Samsung Galaxy S8, unele probleme la conectarea Bluetooth

4956

Samsung Galaxy S8 și S8+ sunt primele telefoane de pe piață cu versiunea Bluetooth 5.0, pentru conectarea a două dispozitive simultan! O mai mare lățime de bandă și un consum redus de energie.

Un mare pas înainte pentru high-end și dispozitivele conectate.

Cu peste 5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume de la lansarea sa în aprilie, Samsung Galaxy S8 este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari smartphone-uri ale anului 2017.

Un succes comercial indiscutabil!

Acum Samsung Galaxy S8 este „victima” unei ușoare disfuncționalități la nivel de Bluetooth.

Mai mulți utilizatori spun că au întâmpinat probleme cu sistemul de comunicații fără fir a lui S8, Bluetooth 5.0.

Bluetooth 5.0 este numit așa din cauza lipsei de numerotare oficiale.

Această nouă versiune a protocolului de comunicație fără fir permite o lățime de bandă de 2 Mb / s, de două ori mai mult ca 4.0, până la o distanță de 40 de metri, chiar și în conexiune de mică putere.

Această capacitate crescută va permite lui Galaxy S8 să se conecteze la două dispozitive audio Bluetooth simultan, de exemplu, două difuzoare aflate în casă, pentru a reda aceeași muzică simultan în mai multe camere. Fiecare unitate are control de volum propriu.

Conform postărilor recente de pe forumurile oficiale ale lui Samsung și de pe alte diverse site-uri, multe persoane se confruntă cu probleme cu sistemul Bluetooth al lui Samsung Galaxy S8.

Cei care postează spun că au dificultăți la conectarea la difuzoare și la căști uneori. Există și o instabilitate la conectare sau pur și simplu conexiunea pică după un timp.

 Bluetooth este o traducere în engleză a cuvântului scandinav Blåtand, cum era supranumit regele viking Harald I al Danemarcei din sec. al X-lea. Harald I a unit Norvegia și Danemarca, el era renumit ca fiind foarte comunicativ și se pricepea să îi facă pe oameni să comunice între ei. În limba română bluetooth s-ar traduce „dinte albastru”. 

Samsung este la curent cu aceste probleme și este preocupat de a rectifica cât mai curând posibil această situație.

O actualizare pentru a rezolva conexiunea Bluetooth a început deja, ea urmează să fie desfășurată în mai multe țări și este de așteptată să sosească în curând și în Europa.

Nu a fost dezvăluită nici o dată anume referitor la această actualizare până în prezent, dar este doar o chestiune de zile până se va putea utiliza fără probleme conexiunea Bluetooth a lui Samsung Galaxy S8.

VIAPhonAndroid