Samsung Galaxy S8 va avea cel mai înalt nivel de rezistență la apă și praf

4273

Samsung Galaxy S8 și iPhone 8, sunt cele mai așteptate smartphone-uri ale anului 2017, vor avea cel mai înalt nivel de rezistență la apă și praf, au declarat mai multe surse din domeniul telefoniei mobile, citate de The Investor din Corea de Sud în 12 ianuarie.

În prezent, Samsung Galaxy S7 este singurul smartphone certificat cu un rating IP86, cel mai înalt nivel de protecție împotriva intemperiilor, se poate afla în submersie timp de 30 de minute la 1,5 metri adâncime.

Alte smartphone-uri cheie, inclusiv iPhone 7, sunt certificate cu un rating de praf și rezistență la apă IP67, lucru ce înseamnă că acestea pot rămâne sub apă timp de o jumătate de oră la 1 metru adâncime.

Codul IP – International Protection Marking, cod de protecție internațională, clasifică ratele și gradul de protecție împotriva intruziunilor de praf și apă. Un standard elaborat de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC).

Rezistența la apă a devenit o caracteristică must-have pentru smartphone-uri high-end.

IP68, explicat:

IP – Protecție internațională.

6 – Prima cifră reprezintă rezistența la praf, dar și murdărie generală și nisip. De exemplu, Galaxy S7 are un rating de „6” pentru că ” nu permite pătrunderea prafului, are o protecție completă împotriva contactului cu praful (etanș la praf)” stabilit în urma unui test de 8 ore.

8 – A doua cifră prevede o certificare pentru rezistența la apă. Galaxy S7 a primit o certificare de 8 pentru rezistența la apă, ceea ce înseamnă că poate fi sub apă, timp de 30 de minute, la adâncimi de până la 1,5m. 

Samsung, cel mai mare producator de smartphone din lume, își extinde aceste certificări, nu doar pentru viitorul Galaxy S8, dar, de asemenea, pentru modelele mai mici, inclusiv A3, A5 și A7, care au fost prezentate recent.

„Samsung are în vedere protecția apei chiar și la cele mai ieftine telefoane din seria J, deoarece acestea sunt cele mai bine vândute telefoane Galaxy”, a spus o altă sursă.

Secretul din spatele caracteristicii de rezistentă la apă este o bandă adezivă cu două fețe, care este atașată între panoul de ecran și capacul de sticlă. De asemenea, această bandă este fixată și pe micile părți ale telefonului, inclusiv modulul camerei și butoanele manuale pentru a proteja ca apa să nu pătrundă în carcasa telefonului.

Principalul furnizor de bandă rezistentă la apă pentru seria Galaxy S și Galaxy Note seria din 2014, este NDFOS.

NDFOS este o companie din Corea de Sud care produce mai multe tipuri de film de protecție și bandă de protecție.  

„NDFOS este singura companie care produce o bandă care să corespundă standardelor internaționale IP68”, a declarat Kim Kyu-young, un purtător de cuvânt al firmei. „Spre deosebire de alți rivali, care produc benzi rezistente la apă pentru o gamă largă de produse, NDFOS este concentrat în principal pe benzi rezistente la apă proiectate special pentru dispozitive mobile.”

Compania NDFOS a refuzat să vorbească despre partenerii săi, dar analiștii de piață susțin că viitorul Galaxy S8, va veni cu certificarea IP68, ceea ce indică cel mai înalt nivel de praf și rezistență la apă.

VIATheInvestor.co.kr