Galaxy S9 va avea cameră foto revoluționară, cu deschidere f/1,5

2481

Samsung Galaxy S9 va fi echipat cu o cameră foto cu o deschidere de f/1,5 detronând un alt concurent sud-coreean LG V30, care dispune de o cameră foto cu deschidere de f/1,6. Mai important, Galaxy S9 este primul smartphone care oferă un senzor foto cu diafragmă ajustabilă! Până în prezent, această caracteristică a fost rezervată doar camerelor digitale DSLR. Samsung este pe punctul de a revoluționa fotografia pe smartphone.

Multe companii au promis că vor aduce o deschidere reglabilă un DSLR, dar acest lucru nu a fost realizat până acum. Aceasta ar fi prima cameră cu deschidere ajustabilă dintr-un smartphone.

Cu doar câțiva ani în urmă, producătorii de smartphone-uri au început să includă camerele cu rezoluții mari în telefoane. Utilizatorii vor pe telefoanele lor camere de 16 sau 20 MP.

Dar acum, companiile merg mai departe și se pare că deschiderea diafragmei începe să conteze tot mai mult pe viitoarele telefoane.

Conform cele mai recente zvonuri, Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor fi lansate oficial în ianuarie 2018, ca parte a Consumer Electronics Show 2018 din Las Vegas. Având în vedere că acest eveniment este foarte aproape, scurgerile de informații despre viitoarele telefoane Galaxy S9 produse de gigantul sud-coreean sunt în creștere. Recent, site-ul asiatic VTECH dezvăluie informații despre camera foto aflată pe Samsung Galaxy S9 și S9+. Potrivit acestui site, noul smartphone ar putea oferi una dintre cele mai performante camere foto aflate actualmente pe piață.

DSLR – digital single-lens reflex. Un aparat foto performant capabil să surprindă și cele mai mici detalii. Primă cameră DSRL a fost creată pentru guvernul S.U.A. și a fost urmată de câteva modele destinate utilizării guvernamentale. Prima cameră foto DSLR comercială a fost lansată de Kodak în 1991- DCS 100.

Sursa confirmă mai întâi că Samsung Galaxy S9 va avea un singur senzor foto, în timp ce Galaxy S9+ va avea un senzor dual. Cu toate acestea, Galaxy S9 nu va rămâne în urmă în ceea ce privește performanța fotografică. Telefonul smartphone ar avea o cameră foto cu deschiderea de f/1,5. Ne amintim că în 31 august 2017, LG a lansat telefonul LG V30 cu o diafragmă f/1,6 de neegalat, spuneau cei de la LG. Acum Samsung se pregătește să bată recordul stabilit de LG.

Ca un remember, cu cât numărul care arată deschiderea este mai mic (ca exemplu 1,5), cu atât este mai mare deschiderea. Cu atât mai mult va crește calitatea fotografiilor.

Și asta nu e tot. Potrivit VTECH, Samsung Galaxy S9 ar fi primul smartphone care va oferi o deschidere reglabilă. Până în prezent, capacitatea de a seta diafragma a fost doar pentru camerele digitale DSLR. Acest nou viitor telefon va face trecerea într-o altă etapă pentru camerele foto de pe telefoanele mobile, pentru a oferi performanțe foto demne de un aparat foto profesional. Prin posibilitatea de a regla diafragma, utilizatorul poate adăuga diferite efecte fotografiilor. De exemplu, un efect bokeh mai natural decât cele din prezent.

La rândul său, Galaxy S9+ ar fi echipat cu dual-camera. Primul senzor va oferi o deschidere f/1,5, în timp ce senzorul secundar ar oferi o deschidere f/2,4.

Se pare că departamentul foto de pe aceste două noi smartphone-uri va fi o prioritate pentru Samsung. Absența camerei duale a fost o slăbiciune a lui Galaxy S8 în lupta cu iPhone 7 Plus. Se poate înțelege că producătorul sud-coreean vrea să recupereze cu stil, terenul pierdut, cu acest nou model Galaxy S9.

SURSĂPhoneAndroid