Galaxy S9 cu diafragmă variabilă și înregistrare video lentă de 1000fps

1303

Samsung Galaxy S9 va avea o cameră foto cu o diafragmă variabilă și înregistrare video lentă de 1000fps. O imagine recentă a ceea ce poate fi foarte bine cutia de vânzare cu amănuntul a modelului Galaxy S9 dezvăluie câteva informații interesante despre viitorul smartphone.

În conformitate cu zvonurile anterioare că modelele Galaxy S9 și S9+ pot înregistra video la viteză redusă la 1000fps, partea din spate a cutiei sugerează că această caracteristică va fi denumită „Super Slow-mo”.

Primul telefon Samsung care a fost livrat cu camere foto duale a fost Galaxy Note 8 și, așa cum se pare, numai Galaxy S9+ primește acest tratament. Galaxy S9 va dispune de o singură cameră față/spate, dar ambele vor avea o diafragmă variabilă și un scaner de amprente mult mai accesibil.

Ce face camera foto a lui Galaxy S9 atât de specială? Ei bine, aceasta ar fi diafragma variabilă.

Camera principală a lui Samsung Galaxy S9 cu diafragmă variabilă, va putea trece de la o diafragmă f / 1,5 până la una de f / 2,4, în funcție de ce vrem să fotografiem și de condițiile de lumină în care facem fotografiile. De fapt, acest lucru este foarte important pentru înregistrarea clipurilor video, deoarece declanșatorul camerei foto trebuie să funcționeze la o viteză extrem de mare.

Înregistrarea standard pentru multe camere de smartphone cu moduri de mișcare lentă – care variază între 120fps și 240fps în funcție de rezoluție – nu este la fel ca înregistrarea la 1000fps. Acest tip de rată a cadrelor necesită o viteză de declanșare mult mai mare, care, la rândul său, necesită mult mai multă lumină pentru a înregistra efectiv un videoclip bun. Deschiderea f / 1.5 mai largă nu va intra în joc doar când înregistrați videoclipuri Super Slow-mo, dar și când fotografiați în condiții de lumină slabă. Când mediul nu este bine iluminat, o cameră cu o deschidere fixă ​​cu OIS (stabilizare optică a imaginii) asigura o expunere adecvată a scenei pentru fotografie. Cu toate acestea, cu diafragma variabilă a lui Samsung, Galaxy S9 va putea comuta între deschiderile f / 1,5 și f / 2,4, în funcție de scenă și ar trebui să producă fotografii mai bune, mai luminoase, dar și mai clare.

OISOptical Image Stabilization. Aceasta compensează mișcarea telefonului la efectuarea fotografiilor sau clipurilor video pentru ca imaginile să fie clare. Primul aparat de fotografiat cu sistem de stabilizare optică a imaginii a fost un Canon EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM, lansat pe piață în anul 1995.

Telefonul poate alege între deschideri, în funcție de lumină și, în plus, chiar și atunci când diafragma este la cea mai largă deschidere, claritatea imaginii ar putea fi îmbunătățită și la nivel de software.

Nu cunoaștem nimic despre senzorul în sine, dar ar putea fi senzorul Dual Pixel ISOCELL Fast 2L9 12MP pe care Samsung la prezentat în octombrie 2017. Este un model mai subțire, care ar permite montarea mecanismului diafragmei variabile.

Este interesant de remarcat însă că acest senzor ISOCELL are pixeli mai mici decât cei utilizați de Samsung în Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8 (1,28μm în loc de 1,4μm). Cum va face Samsung față acestei schimbări în dimensiunea pixelilor, rămâne de văzut.

SURSĂPhoneArena