Galaxy S9 cu „Intelligent Scan”o combinație între Face Unlock și Iris Scaner

1298

Acum când prezentarea oficială a celor două Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ este pe zi ce trece mai aproape, din ce în ce mai multe scurgeri de informații despre cele două apar pe internet. După ce o serie de specificații chiar și fotografii ale dispozitivelor viitoare au apărut online, acum a fost prezentată o nouă caracteristică a lui Samsung Galaxy S9 numită „Intelligent Scan”.

În fișierul APK (Android Package Kit) a aplicației Setări din cea mai recentă versiune Android Oreo beta pentru Samsung Galaxy Nota 8, au apărut câteva informații interesante referitoare la telefoanele Samsung de top din 2018. Se pare că Samsung Galaxy S9 și Samsung Galaxy S9+ vor fi echipate cu o nouă caracteristică numită „Intelligent Scan”. Aceasta este o combinație de scanare a feței și a irisului, care va îmbunătăți securitatea și precizia sistemului în comparație cu utilizarea doar a unuia sau a celuilalt. De exemplu, o explicație din acest fișier spune: „Deblocați telefonul utilizând scanarea combinată a feței și a irisului„.

Caracteristica combină scanarea feței cu irisul pentru a îmbunătăți acuratețea și securitatea chiar și în condiții de iluminare dificile. Nu este clar încă dacă acesta este un nou sistem de autentificare sau o îmbunătățire a opțiunii existente de scanare a irisului. Deoarece nici Samsung Galaxy S8, nici Galaxy Note 8 nu oferă astfel de caracteristici în prezent, se crede că această caracteristică aparține telefoanelor din seria Samsung Galaxy S9. Scanarea inteligentă va funcționa și în lumină scăzută și în lumină puternică, permițând utilizatorilor să-și deblocheze Galaxy S9 sau Galaxy S9+ cu o privire.

În prezent, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+ și Samsung Galaxy Note 8 au un scaner de iris, împreună cu un cititor de amprente digitale.

În 1901, Scotland Yard înființa primul birou pentru o bază de amprente. Anul următor, amprentele digitale au fost prezentate ca probe, pentru prima dată în instanțele de judecată engleze. În 1903, închisorile din New York au adoptat utilizarea amprentelor digitale, urmate mai târziu și de FBI.

Deși scanarea irisului este sigură, nu este la fel de rapidă ca alte mecanisme de autentificare deja disponibile pe piață. Știrile anterioare au sugerat că modelul Galaxy S9 ar putea avea o cameră frontală echipată cu senzor 3D pentru a îmbunătăți recunoașterea facială. Poate că această nouă caracteristică se va baza pe hardware îmbunătățit pentru a accelera lucrurile.

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt așteptate să fie prezentate în timpul următorului eveniment Samsung care va avea loc în Barcelona la 25 februarie. Aceasta se va întâmpla cu o zi înainte de deschiderea MWC 2018.

SURSĂSamMobile